Behemothen der faldt i malerbøtten

Logitech har udgivet deres flagskib gaming-tastatur, der imponerer med forskellige features, men samtidig skuffer på grund af vitale mangler

Logitech G910

Nej, lille Benny. Du må ikke slå din søster i hovedet med dit nye Logitech-tastatur. Hvis du kan løfte G910 Orion Spark over hovedet, har du et slagvåben, der kan nærmest kan forårsage kraniebrud blandt stridende søskende. Med sine 1,5 kg er Logitechs nyeste gaming-tastatur et tungt bæst, der gemmer på mange fede funktioner til fordel for din performance, når du spiller.

Logitech G910
Logitech G910

Design og komfort

På overfladen emmer Orion Spark af kvalitet og flot, futuristisk design. Du får nemt et overblik over de forskellige taster, som er inddelt i afdelinger. Du har seks programmerbare makrotaster i venstre side og fem i øverste venstre side. Alle makrotaster kan programmeres til at have op til tre forskellige funktioner, da du i øverste venstre hjørne har tre M-taster, der kan bladre mellem funktionerne.

Orion Spark er utroligt behageligt at røre ved, og tasterne har en lækker fornemmelse af blødhed og solidt plastisk materiale. Logitech har smækket Romer-G omskiftere i alle 113 taster, hvilket sikrer en lynhurtig respons på 5,0 millisekunder, og producenten hævder, at hver tast kan holde til 70 millioner anslag. Plastik håndstøtten er ganske behagelig at lægge hænderne på, fordi du ikke bliver hurtigt træt i dine håndled, når du spiller.

Logitech G910

Under bunden af tastaturet sidder seks gummifødder, der gør det noget nær umuligt for dyret at bevæge sig, når du spiller med mindre du løfter det. Logitech har sikret, at Orion Spark ikke rykker sig i kampens hede.

Logitech begår dog også et par designfejl. Tastaturet har foroven en docking station til din smartphone, så du kan bruge den som skærm, hvis du henter Arx Control-appen. Dermed kan du monitorere din performance i spillene samt meget mere. Problemet med docken er dog, at den virker meget vakkelvorn, hvilket ikke passer til den ellers høje kvalitetsfornemmelse, Orion Spark byder på. Desuden har Logitechs high-end tastatur ingen USB-porte, som konventionelle high-end spiltastaturer har – kæmpe fejl! Når vi tilslutter vores mus og headset, vælger vi nemlig at tilslutte kablerne tastaturet, da risikoen for, at ledningerne kommer i vejen er mindre, end hvis vi skal til at trække kablerne fra computeren og op på bordet.

Logitech G910
Logitech G910

Oplyst gaming

Henter du Logitech Gaming Software, kan du begynde at skræddersy tastaturet efter dine præferencer. Men også her har Logitech begået lidt af en brøler, da hverken tastatur eller driver ikke er kompatibel med Mac. For dælen, kære venner, det er muligt, at langt de fleste gamere sværger til PC, men der findes også gamere på Mac! Nuvel. Har du en PC, kan du glæde dig over, at driveren giver et godt overblik over tastaturets mange funktioner.

Selve programmeringen af makrotasterne kan tage sin tid at lære, men er du bekendt med Logitech Gaming Software, er stort set alt, som det plejer. Du kan vælge mellem præinstallerede profiler, eller du kan programmere tasterne, som du ønsker. Vil du have, at et enkelt tryk på en makrotast fører til træningen af en bestemt form for tropper i dit strategispil, er det nemt at indkode funktionen. En mindre brugbar funktion, med mindre du er hardcore gamer, er analysen af, hvilke taster du bruger mest. Du kan bruge driveren til at optage din adfærd, når du spiller, hvorefter du får en farveopdelt oversigt over, hvilke taster du flittigst har brugt, mens du spillede.

Orion Sparks nyeste og fedeste funktion er farvepaletten. Logitech er ligesom andre store gaming-hardwareproducenter hoppet ned i malerbøtterne – alting skal være kulørt i dag. Orion Spark byder på 16,8 millioner farver, som du kan tilpasse efter ønske. Allerede første gang du tilslutter tastaturet, får du en demonstration i tasternes mangfoldige baggrundsbelysning, og hvordan du kan opdele dem i farvegrupper.

Logitech G910

Du kan bruge farveindstillingerne til at opdele tastaturet, så en WASD-tasterne har én farve, mens makrotasterne har en anden. Du kan indstille de 113 taster til at have deres egen unikke farve. Denne kulørte mangfoldighed giver det et bedre overblik over tasterne, fordi du hurtigt kan genkende WASD, makrotasterne eller andre taster med særlige funktioner, fordi du har tildelt dem en unik farve. Yderst brugbart.

Performance

Orion Spark er ikke kun et behageligt tastatur – det er et effektivt gaming-redskab. Tasternes anti-ghosting funktion gør, at alle dine kommandoer bliver udført, selv om du kommer til at trykke på flere taster ad gangen, hvilket kan være et problem for konventionelle tastaturer, der ignorerer en kommando ved tryk på flere taster. Romer-G tasterne reagerer omgående, og de er komfortable at trykke på, selv om du har spillet i mere end en time. Orion Spark har en udvidet håndstøtte i venstre side, hvilket vi oplevede som en behagelig hjælp, da vi spillede skydespil, hvor venstre hånd er forbeholdt WASD-tasterne. Vi oplevede ikke samme ømhed i venstre hånd, som vi har gjort med andre tastaturer, takket være den udvidede håndstøtte.

Makrotasterne sparer tid, når du skal udføre avancerede eller omfattende kommandoer – såsom træne flere forskellige enheder fordelt over flere barakker. Vi havde programmeret makrotasterne til træning af forskellige enheder, hvorefter det blot krævede et enkelt klik på én barak, og den gik i gang med at træne otte marinesoldater – vi slap for at skulle klikke på ikonet med soldaterne otte gange.

Logitech G910

Alting har sin pris

Med en udsalgspris på kr. 1.690 er Orion Spark et af de dyreste tastaturer på markedet i dag. Hvad får du for pengene? Et rigtig godt gaming-tastatur til PC, der giver dig et lysende overblik over din kommandocentral, der er dine præprogrammerede taster. Makrotasterne reducerer tiden, det tager for at udføre avancerede handlinger, men netop muligheden for at tildele hver enkelt tast sin egen lysfarve, giver dig et overblik, som passer til dig. Alt sammen koblet med et yderst komfortabelt design, der tager højde for mange timers spilletid ad gangen.

Er Orion Spark pengene værd? Til trods for en række mangler såsom fraværet af USB-porte og Mac-driver, er Logitechs flagskib tastatur pengene værd – hvis du går op i dine strategispil, MMO og MOBA. Og tastaturet er en robust behemoth, der kan tåle knytnæveslag og op til 70 millioner anslag per tast. Du har en trofast partner til dine spil i mange år.

Produktinformation

  • Navn: G910 Orion Spark
  • Producent: Logitech
  • Vægt: 1,5 kg
  • Kabellængde: 1,83 meter
  • Dimensioner: L243,5 x B505 x H35,5 mm
  • Kompatibel med: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1
  • Pris: Kr. 1.690
  • Mere information hos Logitech

Bedømmelse

Samlet vurdering 85 %Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

G910 Orion Spark er Logitechs seneste high-end gaming-tastatur. Leder du efter et redskab, der kan spare tid og kræfter, når du kæmper mod andre, er Orion Spark en langtidsholdbar partner. Prisen er høj, men du tastaturet giver dig et væld af konkurrencefordele og overblik takket være omfattende baggrundsbelysning.