Betal med uret

Swatch og Visa tager den kontaktløse betaling et skridt videre

Swatch Bellamy

Måske er det en ganske naturlig udvikling at bruge uret som betalingsmiddel – det mener Swatch og Visa om ikke andet. De er nemlig gået samme med Visa Europe som gør at Visa-kontindhavere i USA, Schweiz og Brasilien at bruge det nye Swatch ur til kontaktløse betalinger (tryk og betal). Uret hedder Swatch Bellamy og lanceringen er sat til at skulle finde sted i starten af 2016.

Uret kan anvendes globalt alle steder, hvor kontaktløse NFC-baserede Visa-betalinger accepteres, og Swatch mener selv at dette er begyndelsen på en ny ære indenfor sammenkoblet handel, samtidig med at udbredelsen af mobile betalingsmuligheder stiger på verdensplan.

Indtil videre forlyder der ikke noget om, hvorvidt eller hvornår uret måtte komme til Danmark eller Europa.

Vi ser naturligvis frem til at se dette ur i Danmark (og på redaktionen, naturligvis), om det virkelig er den revolution som Swatch selv mener får tiden vise, men der er ingen tvivl om, at det er en og spændende måde at bruge et smatwatch på og mon ikke der snart dukker andre smarte ure op der tilbyder lignende funktioner?

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?