Bliv Danmarksmester i Excel

Er du en haj til Excel, og vil du godt vise det til andre, så har du nu muligheden. Microsoft afholder nemlig DM i Excel d. 11. februar

Microsoft Excel

Excel har over 30 år på bagen, og fra at være en ganske simpelt elektronisk regneark, så er Excel i dag et super avanceret værktøj, der kan langt mere end blot vise tal i rækker og kolonner.

I dag bruges Excel da også til alt lige fra husholdningsbudgetter til analysegrundlag for forretningsstrategiske beslutninger, og gennem tiderne er Excel blevet brugt på et utal af spændende og kreative måder.

Det er blandt andet blevet brugt til at skabe tradition japansk kunst, til rollespil, musikvideoer og pixel art. Men det er dog hverken musikvideoer eller kunst som deltagerne i DM for Excel vil blive testet i.

”I mesterskaberne bliver deltagerne testet i forskellige discipliner, og de bliver testet både på tid og på analytisk tænkning. Udover klassiske discipliner kommer vi også til at køre en freestyle-runde i finalen, som Microsoft Gold Learning Partner 4D A/S har udviklet, hvor deltagerne skal udforske Det nye Office og Power BI – hvilket vil sige, at de skal tænke lidt mere visuelt og fremstille data, så vi andre dødelige også forstår indholdet,” siger Anne-Marie Gjellerup, Office Product Marketing Manager hos Microsoft Danmark.

Der vil være to kvalifikationsrunder, hvor deltagerne skal testes i tre forskellige opgaver:

  • 100 meter regneark
  • Graf-ballet
  • Formel-brydning

De tre finalister går videre til finalen, som finder sted den 11. februar i Microsofts nye domicil på Kanalvej i Lyngby.

Der findes meget mere info på www.microsoft.dk/ExcelDM

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?