Buet OLED skærm i 4K Ultra HD-kvalitet fra LG

LG blev de første til at præsentere en buet OLED-skærm. Den fås i størrelserne 77" og 65"

Som den første tv-producent i verden, har LG netop lanceret et buet OLED-tv i Ultra HD-kvalitet, og så er det allerede kommercielt tilgængeligt. Det er nu ikke et tv, der passer ind i alle dagligstuer, det findes nemlig kun i 2 størrelser, 77″ og 65″. 

LG’s 4K OLED TV er baseret på et avanceret skærmpanel fra LG Display med LG’s egenudviklede WRGB teknologi, hvor en hvid subpixel føjes til de eksisterende røde, grønne og blå OLED pixels. Med denne patenterede teknologi viser LG’s 4K OLED tv virkelighedstro farver med et uendeligt kontrastforhold. Pixels med indbygget belysning gør det muligt at skabe rigere, lysere og mere naturlige toner og en dybere sort. Derudover kan tv’et gengive bevægelser perfekt uden flimmer eller sløring. Dette, sammen med den let buede skærm, skaber en biograflignende seeroplevelse hjemme i stuen. 

Den slanke, buede skærm på 4K OLED-TV, der er holdt op med et bladformet, blødt bøjet stativ, er både filmisk og elegant på samme tid. For fleksibel installation kan 65EC970V og 77EC980V også vægmonteres. Det indbyggede LG ULTRA surroundsystem leverer en lydgengivelse, der matcher TV’ets billedkvalitet. Ultra surround, som er designet i samarbejde med Harman Kardon, skaber et rigt lydmiljø, der forbedrer seeroplevelsen yderligere.

LG’s 4K OLED-TV, som vandt en Best of Innovation-pris ved dette års Consumer Electronics Show (CES), er baseret på LG’s Smart+ tv-platform, webOS. webOS tilbyder en række features og funktioner, der er udviklet omkring de centrale begreber Simple Connection, Simple Switching og Simple Discovery. webOS fik for nylig også anerkendelse af den prestigefyldte European Imaging and Sound Association (EISA) for sin intuitive brugergrænseflade.

LG påbegynder leverancer af selskabets 4K OLED tv-modeller i 65- og 77-tommer senere dette efterår. 

About Lars Bennetzen 4193 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.