Byt en nat

Så er der dukket et nyt deleøkonomi-fænomen op, NightSwapping, hvor rejsende kan få en enkelt overnatning og selv optjene overnatninger

nightswapping

Har du en ledig seng eller gæsteværelse, har du lyst til at stille det til rådighed for en gæst og har du selv brug for et værelse når du rejser rundt i Europa, så var det måske noget at kigge nærmere på NightSwapping.

Konceptet er ret simpelt. Du lader en rejsende overnatte i dit gæsteværelse hvorved du optjener de såkaldte ’travel credits’, hvilket er retten til overnatninger. Disse ’travel credits’ kan du så bruge til at overnatte i andre NightSwapping-medlemmers gæsteværelser.

Oprindeligt blev NightSwapping etableret i 2013, men det var først for alvor sidste år at denne nye tjeneste fik luft under vingerne.

Her i 2016 er der så mere end 180.000 brugere på systemet i 160 lande, så der er rig mulighed for at finde en seng i netop det land du ønsker at rejse til.

Umiddelbart melder historien ikke noget om, hvor pengene ligger i den nye tjeneste. Du kan godt nok købe overnatninger, hvis du ikke har ’travel credits’ nok på din konto, eller hvis du ikke ønsker at låne din gæsteseng ud. Men det er næppe de småpenge der driver hele forretningen.

Så er der forsikringsspørgsmålet. Angiveligt kan både vært og gæst købe en forsikring, og det er muligvis der at NightSwapping tjener deres penge.

Det bliver spændende at se om NightSwapping kan blive lige så populær som AirBnB, og her på redaktionen vil vi klart holde øje med denne spændende tjeneste.

About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?