Canon sender ny camcorder, XC10, på gaden, et ægte multifunktionskamera

XC10 er en spændende ny camcorder fra Canon, der blandt andet giver 4K video og 12 megapixel stillbilleder i et og samme kamera

canon

XC10 er udviklet til at være fleksibel og fungerer lige så godt som stand-alone til den selvstændige flimproducent, som B-kameraet i større produktioner.

4K kvalitet til den professionelle og entusiasten

XC10 har fået et spændende teknologisk omdrejningspunkt i en nyudviklet 1” CMOS sensor og Canons nye DIGIC DV5-processor.

Der lagres på et CFast 2.0 kort i en kvalitet på op til 305 Mbps, samt Full HD (1920 x 1080) der lagres på et SD kort i en kvalitet på op til 50 Mbps. Det sker i pro-standard 4:2:2 colour sampling for bedst mulig kvalitet. XC10 leverer samme imponerende farvegengivelse, som kendes fra Cinema EOS camcorderne, og kan arbejde i op til ISO 20.000, hvilket både sikrer perfekte optagelser selv under dårlige lysforhold, og et dynamisk spænd på hele 12 blænder (Wide Dynamic Range). Det giver perfekt detaljerigdom i både højlys og skygger.

Brændvidden understreger de kreative muligheder, idet det er muligt at arbejde i et område svarer til 27.3 – 273 mm i 35 mm verdenen. Der er således tale om et objektiv, som kan klare alle typer af scener lige fra panorama til close-up. XC10 håndterer stillbilleder lige så professionelt som video, og det er muligt enten at optage særskilte stillbilleder i en kvalitet på 12 megapixel eller at grabbe frames i en kvalitet på 8.29 megapixel direkte fra 4K videooptagelserne.

XC10 er endvidere udstyret med en vari-angle touch LCD-skærm på 7.66 cm. med100% søgerdækning. Hvis man ønsker at arbejde mere traditionelt, kan skærmen, der endvidere giver adgang til menusystemet, monteres med en lupsøger.

Canon XC10 nøglefunktioner:

  • Imponerende 4K video og 12 megapixel stillbilleder i ét og samme, kompakte kamera.
  • High bit rate XF-AVC filer, der er særdeles velegnede til post-produktion
  • Nem integration med professionelle workflow.
  • Mange kreative muligheder med fast og slow motion.
  • Integreret WiFi for kontrol via browser, tablet eller smartphone.

Vejledende pris:

  • Canon XC10 er: 16.999 kr
  • Canon XC10 128GB/Reader kit er: 21.199 kr
  • Salgstart på Canon XC10 er juni.
About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?