Computer på en pind

Den kinesiske computergigant Lenovo har lige introduceret deres hidtil mindste computer, der kan kobles direkte på dit tv via HDMI-indgangen

Idea centre Stick 300

Nu vil Lenovo være med når det handler om at lave en computer der kan sluttes direkte i HDMI-stikket på dit tv. Hvor de tidligere modeller vi har set, typisk har været drevet af et minimalistisk OS som Android eller tilsvarende, så er Lenovo Ideacentre Stick 300 en fuld Windows computer.

Det betyder, at du ved at slutte den til dit tv via HDMI-stikket, kan få nøjagtig samme oplevelse som når du sidder foran din almindelige computer. Du kan slutte et trådløst tastatur og mus til, og dermed kan den bruges til alt det du også kan bruge din computer til.

Ideacentre Stick 300 er designet til hjemmebrug og til at have med på farten. Den måler kun 100 x 38 x 15 mm, har Intel® Atom™ Processor Z3735F, wifi- og Bluetooth-forbindelse samt Windows 8.1. Desuden er ideacentre udstyret med 2GB hukommelse og har 32G storage.

Den er også udstyret med en HDMI-port, en MicroUSB 2.0-indgang og en SD-kortlæser, og så har Lenovo prissat den så lavt at man skulle tro at det var en trykfejl. Ideacentre Stick 300 er nemlig tilgængelig på det danske marked fra september til en vejledende udsalgspris af 1.299 kroner inkl. moms.

Idea centre Stick 300
About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?