Computermusen til gameren der kræver meget

Logitechs nye mus, Daedalus Prime, udviklet til det krævende gamer, leverer varen og imponerer redaktionen

Det er kun et par måneder siden vi kiggede på Logitechs Hyperion Fury, og nu er vi der så igen. Denne gang er det med deres Daedalus Prime, en mus der både er udviklet for, og i samarbejde med, top-gamere over hele verden.

Hvis vi før var begejstrede over, hvor godt Hyperion lå i hånden, så er der ekstra mange roser til Daedalus Prima. Den er ret flad med en meget elegant form, og den er designet så den ligger rigtig godt i hånden.

Det sidste er ikke noget denne skribent er for vandt til, for meget ofte er mus alt for små, men det er ikke tilfældet med Daedalus Prime. Den har en størrelse der gør, at den både ligger godt i hånden på folk med en stor som en lille hånd. En kunst kun ganske få andre fabrikanter kan gøre efter, og det skal Logitech roses for.

Den er heller ikke udstyret med så mange knapper som mange andre gamermus, hvilket vi tager som et meget positivt træk. Det betyder nemlig også at vi ikke lige pludselig kommer til at klikke, uden at ville det, på en af de mange programmerbare knapper som vi ser, blandt andet på Hyperion Fury.

Næ – Daedalus Prime har seks programmerbare knapper, de vanlige højre/venstre museklik, scroll-hjulet, en lille knap lige bagved dette hjul, og to knapper tæt ved tommelfingeren, men ikke placeret så man kommer til at ramme dem i kampens hede.

God respons

Når vi nu har med en mus at gøre, er det utrolig vigtigt at musen reagerer lynhurtigt, og ikke mindst at den giver et godt respons på knapperne.

Begge dele opfyldes perfekt med Logitech Daedalus Prime. Uanset om vi brugte musen på en musemåtte eller direkte på bordpladen, var den både hurtig og meget præcis i reaktionen.

Naturligvis fik vi den bedste præcision når vi brugte vores gaming-musemåtte der er designet til at forbedre præcisionen på mus, men langt hen ad vejen, var det ikke nødvendigt.

Vi er også nødt til at applaudere museknappernes respons. På nogle mus er der en klar følelse af, at det er plastik af dårlig kvalitet der klikker mod hinanden. Men det er ikke tilfældet med Daedalus Prima. Følelsen af kvalitet og robusthed er gennemført, og unaset hvor hårdt vi hamrede på knapperne, ændrede følelsen sig ikke.

Endelig skal vi lige kommentere vægten. Her på redaktionen kan vi godt lide når musen har en vis vægt, og vi trækker ofte ned i bedømmelserne af mus, hvis de ikke vejer nok. Daedalus Prime hører ikke til blandt de tungeste mus, men vægten er lige præcis så stor, at den føles god at arbejde med. Det skyldes naturligvis en blanding af musens faktisk vægt, og designet på musen, og Logitech skal roses for denne detalje.

Opsamling

Faktisk er der ikke meget tilbage at samle op på her. Logitech er tilbage hvor vi kender dem så godt når det kommer til gaming-mus. Helt i top.

Daedalus Prime er en mus der både er robust, præcist og meget responsiv. Den ligger godt i hånden, og gør klart at vi er bedre til de små manøvre der kræver præcision i vores spil.

Vi var lidt på hælene da vi så ledningen der er af plastik. Normalt foretrækker vi en stofledning på vores gamingmus, og selvom denne ledning er klart blødere end den vi så på Hyperion Fury, så ville vi stadig foretrække føromtalte stofledning.

Men når det er sagt, så er den ikke så stiv, at den er gør at musen er besværlig at bruge.

Vi kan kun give vores varmeste anbefalinger til Daedalus Prime, og glæder os allerede til næste gang vi skal game sammen med Daedalus.Produktinformation

Navn: Daedalus Prime
Producent: Logitech
Opløsning 240-4.000 dpi
Maksimal acceleration: 20G
Maksimal hastighed: 3 m/s
Vægt: 127 gram
Dimensioner: 115 x 65 x 37 mm
Pris: Set til 370 kroner
Mere information hos Logitech

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

En mus der ligger godt i hånden, hurtig respons og god vægt. Vi havde stadig foretrukket en stofledning, men for 400 kroner kan man jo ikke få alt.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.