Computerspil giver dansk band international gennembrud

Glem MTV, computerspil er den nye platform for musikere, der vil eksponere deres musik. For danske New Politics betyder en optræden i The Sims 4: Go to Work, at bandet møder et internationalt publikum

sims

New Politics står over for det helt store gennembrud, når deres nummer, Everywhere I Go, optræder i The Sims 4-udvidelsespakken, som udkommer den 2. april i hele verden.

New Politics har genindspillet sangen i The Sims’ helt eget sprog, ‘Simlish’, og dermed følger New Politics store navne som Depeche Mode, Katy Perry og Lilly Allen, som alle tidligere sunget på Simlish.

“At have musik med i et af verdens største computerspil er virkelig en stor oplevelse for os. Igennem The Sims får vi mulighed for at nå ud til millioner af mennesker verden over. Vi spiller også selv en del computerspil, så vi ved udmærket hvor meget lydsiden betyder for spiloplevelsen,” siger guitaristen fra New Politics, Søren Hansen, i en pressemeddelelse.

Computerspil er blevet et vægtigt medie, når ny musik skal udbredes og introduceres til folk verden over. Og The Sims-serien har 150 millioner solgt eksemplarer på global plan, hvormed der er tale om et af spilindustriens største franchises.

Salget af computerspil har for længst overhalet salget af musik. Nye bands og gamle klassikere opdages og genopdages i computerspil og mens salget af musik er faldende, er de interaktive spil mere populære end nogensinde:

“Computerspil er et gennembrud for musikindustrien på linje med bilradioen og musikvideoen. De interaktive spil er det nye MTV, og spillekonsoller og smartphones er de nye musikbutikker,” fortæller Morten Nielsen fra Electronic Arts, der udgiver The Sims-franchisen.

Kommentar til artiklen?