Creative videonyheder fra Adobe

Adobe er lige kommet med en lang række opdateringer til deres Creative Cloud - specielt

Project Candy

Det er en række omfattende opdateringer af programmerne Adobe Primetime, Adobe Premiere Pro CC, Adobe Anywhere og Adobe After Effects CC, samt den nye app Project Candy som Adobe nu har lanceret på den amerikanske videokonference NAB 2015.

De nye videoteknologier og services skal hjælpe tv-stationer, filmfolk og andre videoprofessionelle med fortsat at skabe, samarbejde og monitorere indhold på tværs af enheder.

Ny app fanger farverne på farten

Her er nogle af de mest spændene nyheder fra Adobe:

  • Lumetri Color Panel i Premiere Pro CC er et nyt farveværktøj, der kombinerer det bedste fra henholdsvis Adobe SpeedGrade CC og Adobe Lightroom. Resultatet er et nyt workflow, der giver klipperen mulighed for at lave både simple og komplekse farvejusteringer.
  • Project Candy er en splinterny iOS-app, hvor man nemt kan tage og dele billeder fra sin smartphone af interessante lys- eller farvesammensætninger, man møder på sin vej.
  • Adobe Character Animator CC er en ny feature i Adobe After Effects CC, der giver nyt liv til todimensionelle figurer.
  • Creative Cloud Libaries i Premiere Pro CC og After Effects CC giver øjeblikkelig adgang til filer på tværs af programmerne.
  • Morph Cut er en ny feature i Premiere Pro CC, der sletter uønskede pauser og jump cuts fra såkaldte talking heads.
  • Face Tracker i After Effects CC følger ansigters gestik med større præcision.
  • Time Tuner i både Premiere Pro CC og Adobe Media Encoder CC gør det lettere at justere længden af indhold.
  • Adobe Anywhere findes nu i to versioner. Med Anywhere med Mercury Streaming Engine har produktionsselskaber mulighed for at dele medier og projekter og endda arbejde på tværs af kontorer og locations. Nu kommer der også en helt ny og billigere version af Adobe Anywhere til de selskaber, som vil samarbejde “in house”, men som ikke behøver muligheden for ”remote editing”.

Adobe tiltrækker verdenskendte filmkoryfæer

Hvad har Coen-brødrene, instruktøren fra Saturday Night Live og den amerikanske sportskanal MLB Networks tilfælles? De har alle konverteret til Adobe Creative Cloud, hvis videoværktøjer nu bliver yderligere oprustet. Flere store navne fra Hollywood har fået øjnene op for Adobe Creative Cloud. Blandt andre de Oscar-vindende brødre Joel og Ethan Coen, der i øjeblikket er i gang med at klippe filmen Hail, Caesar! Også instruktøren Rhys Thomas og produceren Lorne Michaels, kendt fra Saturday Night Live, anvender nu Adobes kreative økosystem til deres film Staten Island Summer, der har premiere senere på året.

Bedre tv-oplevelser forude

Adobes opdateringer gælder ikke kun video- og filmindhold. Der er også opdateringer af Adobe Primetime, der er specialiseret i at levere tv-indhold på tværs af skærme og enheder. I praksis betyder dette bedre videolevering, monitorering og personliggørelse af indhold. Samtidigt indgår Adobe i flere partnerskaber, blandt andre med MLBAM (Major League Baseball Advanced Media), der skal optimere live-streaming med blandt andet playback-funktioner til alle baseball- kampe.

Project Candy
Project Candy
About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?