Cyberkriminalitet skal bekæmpes i fællesskab

Den finske sikkerhedsgigant F-Secure og Europol går sammen om at bekæmpe cyberkriminalitet

f-secure, EC3

F-Secure har i mange år bekæmpet cyberkriminalitet, og nu er de gået skridtet videre, og har underskrevet en hensigtserklæring med Europols European Cybercrime Center (EC3), der gør det muligt at øge samarbejdet i kampen mod den voksende cyberkriminalitet.

Den store udfordring er, at de cyberkriminelle er blevet så avancerede og dygtige, at det kræver en langt større kollektiv tilgang end tidligere, at bekæmpe dem. Teknologien udvikler sig med en fart, der gør, at myndighederne og private virksomheder er nødt til at arbejde tættere sammen, hvis man skal de komplekse sikkerhedsproblemer til livs.

Den hensigtserklæring som F-Secure og EC3 har underskrevet åbner op for at F-Secure og Europol kan udveksle ekspertise, statistik og strategiske oplysninger om cybertrusler.

I en pressemeddelelse skriver Kimmo Kasselin, chef for F-Secure Labs:

“Vores mission er at beskytte mennesker og virksomheder mod cybertrusler, og samarbejdet med myndighederne er en vigtig del af denne mission. Vi er glade for at være i stand til at levere trusselefterretninger til Europol som støtte i deres efterforsknings- og håndhævelsesindsats for at gøre online-verdenen til et sikrere sted for alle.”

Steven Wilson, chef for Europols European Cybercrime Center siger blandt andet:

“Et samarbejde af denne type mellem myndigheder og sikkerhedsindustrien er den mest effektive måde, hvorpå vi kan forsøge at gøre cyberspace mere sikkert for europæiske borgere og virksomheder.”

Læs også:

Ny ransomware låser din computer totalt Den største trussel mod it-sikkerheden i dag er ransomware, der tager folks data som gidsel. Folk der rammes af ransomware bliver afpresset et beløb, ...
Deling af gadgets ødelægger din it-sikkerhed Det betyder ikke ret meget, hvor fornuftigt du selv opfører dig på nettet, eller hvor meget du har sikret din smartphone, tablet eller computer. Hvis ...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1862 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?