Dansk gratis navigations app

Kraks navigations app er både god, gratis og let at betjene.

Det behøver ikke koste en formue at få en god navigations app til din smartphone, og det behøver heller ikke være en app, der konstant skal have en åben dataforbindelse.

Danske Krak står bag en app, Krak Navigation, der for det første er gratis og for det andet har hele kortet nede på din smartphone. Så du kan bruge den uden at frygte for datagebyrer.

Let brugergrænseflade

Når du har installeret Krak Navigation på din smartphone, kan du vælge at downloade et enkelt kort gratis, og skulle du få brug for flere kort, så kan du altid købe dem gennem app’en. For eksempel koster et kort over Europa kun 159,59 kroner.

Vi hentede naturligvis det danske kort, og da app’en startede op, var der en velkendt følelse over kortet. Lidt research viste da også, at kortet var leveret af TomTom, verdens nok største leverandør af kort til navigation.

Men brugergrænsefladen var meget anderledes end ved vores TomTom app, og faktisk en del til det bedre.

Når vi skulle indtaste en adresse, vi ville til, så kunne vi indtaste den på god dansk måde. Gade, husnummer og by. Ikke som i TomTom, hvor det er nødvendigt at skrive by, gade og husnummer.

Samtidig er det også muligt direkte at søge på steder så som Kastrup Lufthavn, Den Sorte Diamand og mange andre.

Displayet er bygget op, så det er let at overskue. Der er konstant ”turn-by-turn” anvisninger til, hvad du skal næste gang, mens kortet også vises, så du kan overskue turen.

Der er også en boks, der kan vise forskellige kombinationer af, hvornår du er fremme, hvor mange kilometer du har igen, hvad tid du vil være der, og hvor hurtigt du kører.

Fungerer upåklageligt

Krak Navigation fungerer upåklageligt. Det er lige til at gå til, når det er installeret, du behøver faktisk ikke rigtig gøre noget som helst udover at indtaste din destination.

Du har mulighed for at pille i indstillingerne og blandt andet fortælle app’en, om du kører i bil eller er fodgænger. Du kan også få en historik over, hvor du har navigeret til før og du kan indstille, hvad du kan se på kortet (parkering, restauranter osv.).

Du kan tilkøbe flere kort, trafiktjenester der fortæller om trafikpropper og en tjeneste, der fortæller om hvor der er fartkontroller.

Vi har været rigtig glade for Krak Navigation, men det irriterer os, at vi skal vælge hovedmenuen og derfra menupunktet ”Find vej”, inden vi kan få vores historik frem.

Alt i alt en glimrende app, og det er altså svært at komme uden om, at den fungerer rigtig godt, og at den er gratis, hvis du kan nøjes med standardinstallationen. At den så kunne finde husnumre som vores glimrende TomTom app ikke kunne, er kun et ekstra plus.

Zoologisk Have

 

Krak Navigation har også 3D-kort over kendte landmærker, her København Zoo

 Produktinformation

App: Krak Navigation
Fås til: Android og iOS
Pris: Gratis i standardudgaven
Køb i app’en: Kort og tjenester kan tilkøbes

 Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

En glimrende app der gør, hvad den skal. Betjeningen er let at finde ud af, og den er strippet for ekstrafunktioner, der kan gøre det svært at finde rundt i app’en. 

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.