Deling af gadgets ødelægger din it-sikkerhed

Hvis du deler tablet, smartphone, laptop eller andet med venner og familie, er du selv med til at øge risikoen for at blive ramt af malware

it sikkerhed

Det betyder ikke ret meget, hvor fornuftigt du selv opfører dig på nettet, eller hvor meget du har sikret din smartphone, tablet eller computer. Hvis du låner den ud til andre – familie eller venner, så placerer du dig i risikogruppen for at blive ramt af malware.

Det er beskeden fra Kaspersky Lab, efter de har fået foretaget en global undersøgelse, der omhandler brugernes sikkerhedsrisici på nettet.

Undersøgelsen viser, at 32% af os deler internetforbundne enheder med venner, familie og kollegaer uden at overveje sikkerhedsfaren ved at gøre det.

Samtidig indrømmer 28%, at de mindst en gang har åbnet et usikkert link, og 31% fortæller, at de har fået deres computer, tablet eller mobil inficeret med malware mindst en gang. Det afholder dem dog ikke fra at opbevare følsom information på deres enheder – hele 92% lagrer den slags oplysninger på deres enheder, på trods af de sikkerhedsrisici, de selv udsætter dem for.

“Med andre ord kan den enes uagtsomme handling gå kraftigt ud over den andens sikkerhed på nettet. De cyberkriminelles metoder udvikles hurtigt, og de bliver mere og mere sofistikerede. Denne udvikling betyder, at mange almindelige mennesker har været ved at genkende nettets mange fupnumre,” skriver Kaspersky Labs i rapporten.

Så hvis du låner din laptop, tablet eller smartphone ud, så var det måske en god ide at indskærpe, at de skal opføre sig pænt, ikke klikke på mærkelige links eller besøge hjemmesider af dubiøs karakter.

About Lars Bennetzen 3896 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?