Detaljerne om Intels 14nm-teknologi frigivet

Den nye 14nm-teknogi betyder blandt andet høj ydelse og lavt energiforbrug

Chipgiganten Intel fortsætter med at gøre tingene mindre, hurtigere og mere effektive. Nu er de klar med den længe ventede 14nm-teknologi, og udover at sætte store krav til fremstillingsprocessen, så får det stor betydning for fremtidens it.

Intel selv forventer, at der kommer en lind strøm af nye innovative produkter, hvor formfaktoren spiller en rolle, specielt systemer der er fladere, stille og som ikke bliver så varme.

Udviklerne hos Intel har opnået en reduktion på over en faktor to omkring det termiske designpunkt, når der sammenlignes med tidligere processor-generationer, mens ydelsen holdes og energiforbruget falder.

Den spændende 14nm-teknologi skal bruges til at fremstille en lang række produkter med høj ydelse og lavt energiforbrug, blandt andet servere, personlige it-enheder, og alle ting med indlejrede processorer.

Det første system, der er baseret på Intel Intel® Core™ M processoren, vil være i butikkerne omkring julehandlen og vil findes i OEM-produkter i den første halvdel af 2015.

About Lars Bennetzen 3893 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.