DIgital pen til digitale skriblerier

En digital pen kræver ofte specielt papir, eller specielt underlag. Det er ikke tilfældet med Stylograph, der blot kræver en app på din smartphone

Hvis du er typen der holder af at tage notater i hånden, eller måske lave små tegninger og kruseduller. Så ved du også godt, at det ikke er noget en digital pen normalt lader dig gøre – ikke uden specielle hjælpemidler altså.

Det er ikke fordi der ikke findes digitale penne, der lader dig overføre dine skriblerier fra papir til digital form. Men de fleste af dem kræver en eller anden form for specielt underlag når du skriver.

Men Stylograph er en helt anden måde at gribe den lille udfordring an på. Her ligger alt teknologien i selve pennen og papiret.

Men lad os lige kigge lidt nærmere på Stylograph. Den er nemlig designet lidt specielt. Materialet er kobber, og den er både tynd og let (12mm i diameter og kun 52 gram), med en næsten trekantet form som gør den let at holde på. Det gør den både tyndere og lettere end mange traditionelle kuglepenne.

Den kan bruge standard blæk af typen D1 ballpoint refill, så du ender ikke med at skulle købe specielt blæk til den ret dyre pen.

Inden i Stylograph sidder der så en lille kamera der holder øje med alle dine skriblerier, og det specielle papir der følger med, har et mikromønster indbygget der gør, at pennen præcist ved, hvor på papiret du skriver.

Når du synkroniserer pen og app, så dukker dine tegninger og noter op nok så fint, og hvis du har app’en tændt mens du skriver, så dukker det hele op mens du skriver eller tegner.

Stylograph skal oplades via et mikro-usb-stik, og en fuld opladning gør at du kan bruge din pen i tre dage. Du behøver heller ikke synkronisere hele tiden, du kan snildt tegne og skrive løs, og når det så passer dig, så kan du synkronisere app og pen.

Men – du skal altså finde den store pung frem. Stylograph og læderblok med det specielle papir koster 300 dollars og hertil kommer så fragten. Derudover så skal du ud og købe specielt papir hver gang du løber tør.

Vi synes dog at ideen er sjov, og mon ikke både pen og papir falder i pris?

Du kan læse mere om Stylograph her.

stylograph
About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?