Din harddisk overvåger dig

Kaspersky Lab har opdaget hvad der ligner spyware begravet i firmwaren på harddiske fra Seageta, Toshiba og Western Digital, deres fingre peger mod USAs regering

Spyware

Så er den gal igen – sikkerhedsforskere fra Kaspersky Lab har opdaget, hvad der tyder på at være statsudviklet spyware på harddiske fra alle de kendte producenter.

Koden opsamler data og mapper netværk der ellers normalt vil være umulige at få adgang til, og alt det kræver er at disken bliver sat ind i en computer. Den ringer så selv hjem og leverer den data den opsamler.

Denne maware er så også noget mere overlevelsesdygtig end traditionel hardware. Den gemmer sig nemlig ikke på harddiskens fysiske lager, men begraver sig i firmwaren på harddisken. Det betyder så at en formattering af disken intet hjælper.

I historien der kører på Engadget i dag, peger Kaspersky ikke fingre efter en navngivet instans eller organisation, men derimod mod den amerikanske regering. Ikke mindst fordi de lande hvor de smittede drev er fundet er lande som Kina, Iran, Pakistan og Rusland – lande som USA traditionelt spionerer mod.

Kilder fra Reuters bakker historien op, og NSA har på nuværende tidspunkt ikke udtalt sig.

Læs også:

39% flere mennesker klikker på ondsindet indhold i... Ny forskning fra cyber security-firmaet F-Secure peger på spam som en angrebsform, der skal holdes ekstra øje med her i juleshopping-tiden. Spam-kampa...
Over 1 million Google-konti hacket af ny Android v... Så er den gal igen, denne gang er det en ny variant af en Android-virus der har fået alarmklokkerne til at ringe hos sikkerhedsfirmaet Check Point Tec...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2127 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?