Dit ansigt er dit eget

Facebook har netop tabt retten til at bruge biometriske data fra brugernes billeder – i Californien altså

facebook selfie

Verdens største sociale netværk, Facebook, begyndte for ikke så længe siden, at indsamle biometriske data fra billeder brugerne uploadede til deres væg. De data blev så sammenholdt med de tags folk havde brugt på billederne, og derefter ville Facebook så selv komme med forslag til tags på nye billeder brugerne uploadede.

Men det må de ikke længere, i Californien altså. Der har netop kørt en retssag hvor Illinois Biometric Information Privacy Act (BIPA), har anklaget Facebook for ulovligt at indsamle og gemme biometriske data taget fra billeder.

Facebook selv hævdede at brugerne havde accepteret det i aftalen med Facebook, men nu er der faldet dom, og den siger klart at Facebook ikke må indsamle, gemme og bruge biometriske data fra brugernes billeder.

Om det ændrer meget for Facebook uden for Californien vides ikke, ej heller om sagen blive anket. Men det åbner op for en række potentielle søgsmål både i resten af USA og i Europa.

Ydermere så kan det muligvis få konsekvenser for den forventede kamera app som Facebook forventes at lancere (http://www.techweekeurope.co.uk/workspace/facebook-standalone-camera-app-report-190796), hvor tanken er at brugerne skal kunne uploade billeder direkte fra app’en til deres væg på Facebook.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?