DJI sender ny intelligent drone på gaden

Den nye drone fra DJI, Phantom 4, er den smarteste drone fra den kinesiske fabrikant. Den undgår selv objekter og tracker automatisk objekter

Phantom 4

Dronerne fra den kinesiske producent, DJI, hører absolut ikke til de billigste. Men til gengæld så kan du være sikker på at du får en avanceret drone. Det gælder også med den nye Phantom 4, der har indbygget en masse intelligens.

Den er udstyret med to fremadvente kameraer der sender en konstant strøm af information til Phantom 4s kontroller, så den automatisk stopper, hvis den kommer for tæt på et objekt, og hvis den kan finde en vej rundt om objektet, så klarer den også det. Du skal kun bekymre dig om at tage dine billeder.

Hvis du ser noget på skærmen, hvorfra du styrer dronen, du gerne vil hen til (med dronen altså), så skal du bare klikke på skærmen, og dronen navigerer automatisk hen til den. Så bliver navigation vist ikke meget lettere.

Phantom 4 er også udstyret med et avanceret computer-vision-system og kunstig intelligens, som gør at den er i stand til at tracke folk og genstande automatisk. Der skal ikke bruges nogle tracker af nogen slags. Når den tracker et objekt, kan du bruge din fjernbetjening til at justere kameraet, vinkler og afstand eller optage et bevægeligt ”point of interest” billede.

Kameraet er udstyret med en asfærisk linse bygget af otte elemente, som reducerer fiskeøje forvrængning, og som minimerer kromatisk aberration. Kameraet gør at du kan optage video i 4K ved 30fps og i 1080p ved 120fps, og den kan tage 12MP stillbilleder i blandt andet Adobe DNG RAW.

DJI’s droner er kendt for en god batterilevetid, og det gælder også med Phantom 4, der flyver i op til 28 minutter inden den skal lades op igen.

Du kan læse mere om Phantom 4 her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?