Dyrt at ignorere Google

Efter Googles ændringer i deres søgealgoritmer, der er stadig mange virksomheder der ikke har tilpasset deres hjemmesider, og det har betydet fald i op til 10% og en højere pris for at annoncere

Google

Det er en ny undersøgelse foretaget af Adobe der viser hvor dyrt det kan være for virksomheder at ignorere Google. Analysen viser også, at hvor Google har godt fast på annoncemarkedet generelt, så halter de efter Facebook når det kommer til mobilannoncering.

Den ændring som Google foretog i deres søgealgoritme for et par måneder siden betyder, at hjemmesider der er optimeret til mobileenheder, får en bedre placering i deres søgeresultater.

Google har været ude og fortælle om ændringerne og opfordret alle til at få optimeret deres hjemmesider, men der er stadig virksomheder der ikke har lyttet.

Adobes Digital Index Digital Advertising-raport viser, at de virksomheder der endnu ikke har været ude og få optimeret deres hjemmesider, i gennemsnit har oplevet en trafiknedgang på 10% på årlig basis, Year-on-Year.

“Lige efter algoritmen blev opdateret, så vi ikke de helt store udsving. Men effekten er helt tydelig i dag, hvor ikke-mobilvenlige sider har mistet 10% af deres trafik. Det indikerer, at virksomheder, der ikke nåede at ændre deres hjemmesider i stedet købte søgeordsannoncer kaldet ’paid search’ for at indhente den tabte trafik. Men det har ikke været tilstrækkeligt for at løse problemet,” siger Håkan Cedell, nordisk chef for annonceringsplatformen Adobe Media Optimizer.

Analysen viser, at virksomheder, der ikke har tilpasset sig ændringerne, oplever et voksende spænd mellem mobile klikrater (mobile click-through rates), der er faldet med 9% YoY., mens prisen for et mobilklik på en annonce (cost per click) er steget med 16% YoY.

Google halter efter Facebook på mobilannoncer

Adobes analyse peger på, at Facebook har været bedre til at tilpasse sig den voksende brug af mobile enheder end Google. Facebook har begrænset antallet af annoncer på mobile platforme, men der er til gengæld flere, der klikker på dem end tidligere.

“Før i tiden var der fire displayannoncer per side, men det blev halveret samtidig med at Facebook indsatte annoncer direkte i folks news feed, så det blev tilpasset den mobile brug. Selvom det betød færre annoncer, har det givet en større grad af interaktion, der er vokset med 11%. Og når man ser på, hvor mange gange, der klikkes på annoncerne, så er det næsten blevet fordoblet efterfølgende,” siger Håkan Cedell.

På den anden side har Google oplevet et fald på 3% i forbrugernes interaktioner (consumer actions). I forlængelse heraf viser en undersøgelse blandt 400 brugere, at Facebooks displayannoncer opfattes som mere relevante (51%) end Googles displayannoncer med 17%, hvoraf størstedelen vises på YouTube.

About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?