EA tør ikke udgive Dragon Age: Inquisition i Indien

Dragon Age Inquisition

Bioware har gennem årene skabt ikoniske og storslåede rollespil, der både var nytænkende, men spillene udfordrede også grænsen for, hvad man kunne tillade sig at vise i et computerspil. Bioware gjorde op med tanken om, at vi gerne må se sexscener og homoseksuelle relationer på film, men ikke i spil. Opgøret fortsætter i spilstudiets seneste udgivelse, Dragon Age: Inquisition, men det har fået Electronic Arts, der udgiver spillet, til at stoppe udgivelsen i Indien.

Kotaku bringer historien om, at Electronic Arts frygter at komme i karambolage med landets strenge lovgivning omkring obskøn adfærd. I Indien er det ikke tilladt at vise homoseksualitet – et fænomen som kan opleves i Dragon Age: Inquisition. Spillet indeholder desuden sexscener, hvilket betyder, at Electronic Arts kan risikere at overtræde Indiens lovgivning.

Kotakus artikel fremhæver dog eksempler på andre spil, der indeholder sexscene, som er blevet udgivet i Indien, men landet har for nylig strammet lovgivningen, hvilket har fået spilforlaget til at aflyse udgivelsen af Biowares rollespil.

Tech-test.dk bringer en anmeldelse af det episke og omfattende rollespil i slutningen af november – vi er hverken fintfølende eller bekymrede over seksuelle præferencer.