Elegant men stort smartwatch fra LG

LGs smartwatch, G Watch R, er elegant, og ved første øjekast ligner det fuldkommen et traditionelt ur med visere. Men det gemmer på mange spændende funktioner under overfladen– uret er dog stort og kluntet og ikke specielt hurtigt

LG G Watch R

LG har rigtig mange spændende produkter, og her på redaktionen har vi specielt været meget begejstrede for deres smartphones. For et stykke tid siden sendte de et smartwatch på gaden, LG G Watch R, og vi har haft mulighed for at teste det igennem et stykke tid.

Vi ville rigtig gerne rose produktet til skyerne, men selvom det er et elegant ur, så er der lidt for mange ting, der irriterer os ved uret. Men det kommer vi til lidt senere her i anmeldelsen.

Meget let opsætning

Vi havde lånt en Nexus 5 smartphone for at give uret de bedste muligheder, og for at være sikker på at smartphonen var 100% kompatibel med den app, Android Wear, der skal bruges for at skabe forbindelse mellem smartphone og ur.

Selve opsætningen af uret gik utrolig let. Da vi tændte uret – efter den påkrævede opladning – så bad uret om at vi installerede Android Wear på vores smartphone. Som sagt så gjort, og app’en gik så selv i gang med at lede efter kompatible enheder.

Kort tid efter var ur og smartphone forbundne, og vi blev så præsenteret for en kort guide, der viste os, hvordan vi brugte uret, altså hvordan vi navigerede rundt med swipes og klik på den eneste fysiske knap på uret – den der minder om knappen, der på gamle ure blev brugt til at trække uret op.

Så langt så godt, det var dejligt, at vi så hurtigt kom i gang med at bruge uret, her skal LG have ros.

Stort og klodset

Det er en spændende lille modsætning gemt i uret. For skiven er stor, og når uret sidder på håndledet, så virker det faktisk for stort – selv på undertegnedes håndled, der nok er lidt større en gennemsnittet. Modsætningen kommer, når vi vender opmærksomheden modremmen. For den er godt nok ikke ret stor.

Her havde nærværende tester problemer med at spænde den. Faktisk skulle uret helt ud i yderste hul, og så strammede det stadig om håndledet. Og selvom jeg nok er lidt større end gennemsnittet, så er jeg heller ikke SÅ stor om mit håndled.

Så vi stod med en urskive, der virkede alt for stor, og en urrem der virkede alt for lille – go figure…

Nå, men vi fik da uret på, og vendte vores opmærksomhed over mod brugen af uret.

Fin app, let betjening på uret

Den app, der bruges til at styre uret, er ganske fortrinling, men ikke noget vi skal gå i dybden med her, det er Googles og uret er fra LG, så vi nøjes med at konstatere, at det er let at skabe forbindelse mellem ur og app, og at synkronisering mellem enhederne kørte smertefrit.

Uret betjenes så med en række swipes og klik på urskiven, og det fungerer faktisk ret let. Vi skulle lige vænne os til, hvor tingene lå gemt på uret, men det gik relativt hurtigt, og herefter var det let at betjene uret.

Fitness og puls

To af de ting, som uret kan måle, er dit aktivitetsniveau og din puls. Den indbyggede fitness tracker måler primært hvor mange skridt, du har taget og hvor mange kalorier, du har brugt. Point for at det ikke længere er nødvendigt at have en pulsmåler rundt om brystkassen, men minus point for at uret er så stort og klodset, at det irriterer under træningen, ikke mindst når man som undertegnede ikke kunne undgå at spænde det hårdt på rund af den korte rem.

Vi testede også lige hvordan pulsmåleren virkede, og her blev vi også en anelse irriterede på LG G Watch R. Vi var vænnet til, fra vores Fitbit, at pulsen lynhurtigt kan aflæses på skærmen.

Men med G Watch R gik det ikke helt så let. Vi startede den og der skete intet længe, så vi endte med at genstarte. Det var så der, vi opdagede, at vi bare skulle vente lidt længere og så dukkede vores pulsslag op. Tydeligvis så målte uret ikke pulsen konstant, men først når vi bad om det. Og så kom resultatet ikke frem, før der var gået et sted mellem 30 og 60 sekunder. Der mistede vi altså lige tålmodigheden. Når jeg vil kende min puls, så er det nu jeg vil have den, ikke om 5 minutter.

Også plads til roser

Indstilling af uret går let, det er super let at skifte urskive, og når du har vænnet dig til navigationen på uret, så fungerer den rigtig godt, og faktisk pænt intuitivt.

LG skal også have ros for opladeren, der er en plade, du lægger uret på. Ikke noget med at skulle slutte et kabel direkte til. Det gør det let og hurtigt at sætte uret til opladning.

Produktinformation

 • Produktnavn: G Watch R W110
 • Producent: LG
 • Vægt: 62 gram
 • Operativsystem: Android Wear
 • Ram: læderrem 22mm, kan udskiftes
 • Størrelse: 46,4 x 53,6 x 9,7 mm
 • Batteri: 410 mAh
 • Processor: 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400
 • Hukommelse: 512 MB
 • Sensorer: 9 akser, pulsmåler, barometer
 • Kapslingsklasse: IP67 (støv og vandtæt)
 • Pris: Set til kr. 1,995 kroner
 • Mere information hos LG

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

Det er et fint og lækkert smartwatch. Men det er tydeligvis også et ur, der ikke rigtigt har fundet sin endelige form endnu. Det virker alt for klodset at rende rundt med, og hvorfor pulsmåleren skal bruge så længe for at give en måling, det undrer os.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?