Elegant og supertyndt tastatur til din iPad

Logitech har før i tiden leveret gode tastaturer til tablets, specielt iPad. Nu har de så et tastatur/cover til iPad Air 2, og det er ikke alene en fryd at bruge, det er også utrolig elegant og tyndt

Ultrathin

Der er ikke meget sjov ved at bruge næsten 5.000 kroner på den tynde iPad Air 2, og så købe et cover/tastatur der tredobler vægten og får den til at ligne en hard cover-version af Tolkiens Ringenes Herre.

Men så kan man jo bare lade være med at købe et tastatur, ikke? Jo og nej, det kommer altså an på, hvad du vil bruge din iPad til. Skal den bare bruges til lidt surf, lidt mails og måske lidt Netflix, så er det korrekt. Men skal iPad være et arbejdsredskab, hvor du gerne vil skrive noter fra møder, arbejde med regneark og lignende, så er et tastatur altså en nødvendighed.

Et cover med indbygget tastatur giver både tastaturet til iPad’en, og så beskytter det den også, og det er en bonus der ikke skal kimses af.

Et ultratyndt cover

Logitech har med deres cover Ultrathin, begået et cover med tastatur der næsten formår at gøre det umulige – at undgå at gøre iPad Air 2 tykkere. Altså – naturligvis bliver iPad Air 2 tykkere, men ikke ret meget, og det skal Logitech have stor ros for.

Ultrathin

De skal også have stor ros for, at have gjort det elegant og holde det i børstet aluminium, så den elegante bagside på iPad’en bliver komplimenteret af en lige så elegant bagside på Ultrathin. Det samlede resultat er virkelig flot.

Fungerer med magneter

Til forskel fra mange af de andre covers og tastaturer vi har set før i tiden til iPads, så pakker Ultrathin ikke din iPad ind på nogen måde – der er ikke noget, der omslutter den, og du kan til enhver tid tage din iPad væk fra tastaturet, og bruge den præcist som en almindelig iPad.

Ultrahin

Men når du placerer iPad Air 2 på coveret, vil du mærke magien. Der er nemlig magneter, der holder din iPad fast i en revne, og den sidder godt nok fast. Men ikke nok med det – når først iPad’en sidder fast i revnen, så kan du vinkle den, så du får den perfekte betragtningsvinkel at arbejde ud fra.

Det gør det let at arbejde, og ergonomisk godt, for du skal ikke sidde og vinkle din nakke for at kunne se skærmen.

Men der er mere med magneter. For når du er færdig med at bruge din iPad og godt vil have den med, så tager du den op og glider den hen ad den bagerste del af Ultrathin. Op springer en ny kant, der holder din iPad fast, og du kan nu lukke iPad og Ultrathin sammen og putte dem ned i din taske. Det fungerer super godt, også selvom det ikke er altid at bagstopperen springe frem – den skal nogle gange lokkes lidt.

Ultrathin

God at skrive på

Men når der nu er et tastatur, så er det vigtigt at det fungerer, og at det er til at arbejde på. Her udmærker Ultrathin sig igen. Logitech har fremstillet et tastatur med isolerede taster, også kaldet for ø-taster. Der er luft mellem alle tasterne, og for os der skriver blindskrift, er det utrolig vigtigt, det gør det muligt for os at finde tasterne uden at kigge ned på dem.

Tastaturet har et skønt anslag. Der er modstand nok til at have en tydelig fornemmelse for tasterne, og selvom arbejdsgangen ikke kan være ret stor, så er den stor nok til at give en fin følelse for, hvordan tasterne arbejder.

Tastaturet kobler sig til din iPad via Bluetooth, og det skønne er at der ikke gå mange sekunder fra du kobler din iPad sammen med tastaturet til forbindelsen er etableret, så du kan skrive løs.

Endelig er det dejligt at se, hvordan Logitech har lagt en række taster op med specielle funktioner, såsom ’hjem’, der virker som den store runde knap på iPad’en. Der er også en tast, der automatisk bringer skærmen frem, fra hvilken du kan bladre mellem applikationer. Der også en søgefunktion, en knap der bringer det virtuelle tastatur frem (hvad det så end skal bruges til), en knap der tager et skærmbillede, knapper til at styre musikken, volumen op og ned og så en låsetast.

Opsamling

Helt generelt er det et skønt cover/tastatur. Vi er vilde med brugen af magneter, og derfor ærgrer det os også, at det ikke er hver eneste gang at den bagerste klap hopper op når vi vil lukke Ultrathin sammen med vores iPad.

Men ellers er det svært, ja næsten umuligt, at finde noget at udsætte på tastaturet. Logitech påstår at der er batteri nok i tastaturet til at køre i to år, og det har vi så ikke lige haft mulighed for at teste.

Ultrathin er hurtigt gået hen og blevet vores favorittilbehør til vores nye iPad Air 2, også selvom der er lidt udfordringer med den bagerste klap.

Produktinformation

  • Produktnavn: Ultrathin for iPad Air 2
  • Producent: Logitech
  • Forbindelse: Bluetooth
  • Størrelse: 173,5 x 240 x 6,4 mm
  • Vægt: 327 gram
  • Set til: 850 kroner
  • Mere information hos Logitech

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Vores favorit tilbehør til iPad Air 2. Et tastatur der er godt at arbejde på og som samtidig beskytter din iPad godt uden at gøre den stor og tung.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?