Elegant og velfungerende fitness gadget

Fitbit hører til blandt toppen af poppen når det kommer til fitness gadgets, og deres nye Charge HR skuffer absolut ikke. Elegant, behagelig at gå med og med masser af avancerede funktioner og teknologier – her på redaktionen er vi imponerede

Fitbit Charge HR

For et par måneder siden brugte vi i en periode fitness-armbåndet Jawbone 24UP og var absolut ikke imponerede over dets funktionalitet, så da vi fik Fitbit Charge HR til test, var det med en vis portion skepsis, at vi gik i gang med at bruge det. Men heldigvis viste det sig, at vores bekymringer var grundløse – Fitbit Charge HR virker fortrinligt.

Fitbit Charge HR har en række funktioner, som er spændende og en, som vi aldrig har set før. Udover at tracke hvor mange skridt du tager hver dag og din søvn, så har Fitbit Charge HR også helt styr på din puls, og se det gjorde den lige utrolig meget mere interessant. Men mere om det senere, lige nu skulle Fitbit Charge sættes op.

Det var utrolig let at komme i gang med at bruge Fitbit Charge HR, bortset fra at der var en lille smule rod i vejledningen. Da vi pakkede Fitbit Charge HR ud, var der en seddel med linket ”www.fitbit.com/setup”, og via det kunne vi downloade et program til vores computer/Mac, så vi kunne sætte vores nye armbånd op og også synkronisere data.

Hvor blev Android af?

Men vi ønskede ikke at synkronisere ved vores computer – vi ville synkronisere med vores smartphone. Vi fulgte så et link på siden ”Need help to set up your device”, og her kunne vi finde hjælp til opsætning på Mac, pc og iOS. Men nu er vores smartphone så en Android-baseret smartphone, så vi ledte videre på hjemmesiden, men intet sted stod der noget om Android.

Vi endte med at gå på Google Play og lede efter Fitbit, og fandt da også en app med det navn. Vi installerede den og håbede så, at den ville virke med vores armbånd. Det viste sig at være et godt sats, for Fitbit app’en på Google Play var lige det vi skulle bruge.

Via den kunne vi skabe forbindelse mellem vores smartphone og Fitbit Charge HR, og vi kunne oprette en konto hos Fitbit, så vi kunne se vores data der.

Opsætningen var i øvrigt meget simpel. Vi skulle blot indstille højde, vægt (av), alder og køn, og så var vi ellers i gang.

Armbåndet blev derefter spændt fast på vores arm, og her fulgte vi pænt instruktionerne. Omkring en fingerbredde fra håndleddet, og når vi skulle motionere, så skulle vi placere det endnu højere oppe på armen.

Grunden var simpel. Fitbit Charge HR måler konstant pulsslaget, og hård motion betyder, at blodet ofte trækker lidt væk fra ekstremiteterne, og derfor skal den placeres lidt højere oppe for at kunne måle pulsen nøjagtigt.

Samtidig var det vigtigt, at Charge HR sidder fast uden at klemme om armen – det vil nemlig forhindre korrekt måling af pulsen.

Fitbit Charge HR

Holder øje med din aktivitet

At måle pulsen gennem huden er ingen triviel sag, derfor tjekkede vi løbende, hvor præcist Fitbit rent faktisk målte vores puls, og her måtte vi hurtigt erkende, at Fitbit var præcis hver gang. En enkelt gang eller to var vi 2-3 pulsslag i minuttet uenige med Fitbit, men det var så lille en fejlmargin, at vi valgte at ignorere den, og dermed kaldte vi Fitbits pulsmåling for præcis.

Fitbit sidder utrolig behageligt, og selv da undertegnede havde det på til såvel Fitness som til karate, var det ikke til at mærke, at det sad der. Her skal Fitbit virkelig have ros.

Fordi Fitbit konstant måler pulsen, kender vægten på den person der bærer det om håndleddet og tracker motion, så er det også ret let at give en meget præcis vurdering af kalorieforbruget i løbet af dagen.

Herudover så holder Fitbit ikke kun øje med, hvor mange skridt, du tager, den holder også øje med, hvor mange etager du render op og ned om dagen, og hvis du tager ud på en løbetur, så kan du vælge at starte en tracker, så du efterfølgende både kan se, hvor mange skridt du har taget, og hvor du rent faktisk løb.

Et godt overblik

I den medfølgende app kan du se alt din aktivitet i løbet af en dag. Du kan se hvor mange skridt du har taget, og hvor mange du har noteret du burde tage, du kan se din hvilepuls og din aktuelle puls, hvor langt du har bevæget dig og hvor mange skridt du har taget, og meget mere.

Et par af de mere spændende ting som Fitbit Charge HR holder øje med er, hvor mange meget aktive minutter du har om dagen. Her tæller det ikke bare at lunte en lille tur med hunden. Du er nødt til at løbe en tur, tage en tur i fitness centret eller på anden måde få pulsen op samtidig med, at du bevæger dig meget – ellers tæller Fitbit det ikke som meget aktive minutter.

Fitbit overvåger også din søvn, og du kan sætte op at den skal logge hvor meget vand, du drikker og hvor meget mad du spiser. De to sidste kræver, at du selv aktivt logger mad og drikke i app’en, men vi kan godt lide funktionen.

Vi droppede dog hurtigt at logge vores mad, for der er kun en amerikansk maddatabase, og den passede langt fra med vores, og det blev lidt besværligt at skulle gå ind og konstruere alle måltider ved at indtaste råvarerne.

Vi brugte derimod loggen til at måle af vores væskeindtag, det kunne nemlig klares med ganske få tryk, så den blev brugt flittigt.

Vi var meget spændte på søvntrackeren – både Jawbone og Sony Smartband fejlede totalt med at tracke vores søvn. Enten sov vi slet ikke, eller også sov vi konstant.

Men det stod helt anderledes til med Fitbit Charge HR. Det gav et meget præcist billede af søvnbilledet. Antallet af timer, som undertegnede sov, var vågen eller bare urolig i sengen passede ret godt med det observerede. Så også her får Fitbit Charge HR gode point.

Fitbit Charge HR

God app, godt online site

Om du logger ind på fitbit.com eller om du åbner din app, så har du adgang til de samme detaljer om din dag. Det skønne er, at hvis du vil bore lidt ned i hvad du har foretaget dig, så kan du bare klikke på det, du vil vide mere om, så bliver det med det samme foldet ud for dig.

For eksempel kan du klikke på kalorier og så, hvordan din kalorieforbrænding har været i løbet af ugen, og om du er på højde med, eller over/under den kalorieforbrænding, du har indstillet i app’en.

 

Om du er online eller inde i app’en kan du indstille dine mål for de forskellige målinger. Hvis du mener, at 10.000 skridt om dagen er for meget, kan du sætte et mere realistisk mål, og det samme gælder for alle andre målinger, for eksempel væskeindtag.

Fitbit Charge HR

Sidstnævnte stod lidt for lav efter vores mening, men da vi forsøgte at ændre på det i app’en, gik det galt – pludselig var det ikke længere 2,5 liter vi skulle drikke, men 2 milliliter. Uanset hvad vi gjorde, så kunne vi ikke få angivet 2.5 liter i app’en.

Men da vi gjorde det samme online gik det fint, og ved næste synkronisering kom den rigtige værdi også ind på vores smartphone. En underlig fejl, der dog kunne rettes.

Opsamling

Fitbit Charge HR har gennem hele testen opført sig utrolig godt. Den har gjort at undertegnede er meget opmærksom på, at komme op og gå rundt, så der bliver taget så mange skridt som muligt om dagen.

Der bliver drukket vand i spandevis for at få væskebalancen i orden, og motionen er skruet op, for at se hvor mange aktive minutter jeg rent faktisk kan klare i løbet af en uge.

Der er småfejl i Fitbit Charge HR, men de er til at komme udenom på en relativ let måde, så dem tilgiver vi gerne.

Fitbit Charge HR giver et utrolig godt indblik i hverdagen, og det er muligt, og relativt let, at tilpasse målene, så de er opnåelige og realistiske.

Armbåndet burde kunne køre omkring fem dage på en opladning, men vores oplevelse er, at det skal have strøm lidt hyppigere. Men også det kan vi leve med, for det lader dejlig hurtigt op.

Produktinformation

 • Produktnavn: Fitbit Charge HR
 • Producent: Fitbit
 • Modstandsdygtig overfor vand, men kan ikke bruges til at svømme med
 • Temperaturområde: Virker fra -20 til 45 grader C.
 • Bluetooth: 4.0
 • Hukommelse: Husker op til 7 dages aktivitet
 • Batterilevetid (angivet): 5 dage
 • Batterilevetid (målt): 2-3 dage
 • Display: Oled
 • Set til: 1.200 kroner
 • Mere information hos Fitbit

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Vi ville rigtig gerne have givet 100%, for armbåndet er utrolig godt, præcise målinger, mange forskellige parametre der måles på og let at bruge. Men de små problemer, vi oplevede undervejs, gør, at vi må trække lidt fra. Men mon ikke de bliver rettet i næste version af Fitbit Charge HR?

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?