En ægte iPad mini killer

Den lille LG G Pad 8.3 er en fantastisk tablet. Superhurtig, fantastisk skærm, flydende grafik, iPad mini har fået kamp til stregen

Det er svært ikke at være begejstret for den nyeste tablet fra LG. Deres nye G Pad 8.3 er ikke mindre en fantastisk. Med sine 8,3” er den en anelse større end iPad mini, men stadig lille nok til at kunne ligge ubemærket i en taske.

Alt ved LG G Pad 8.3 siger kvalitet. Den er robust, den vejer nok til at virke solid men uden at være så tung, at den virker klodset, og så har den en flot og meget lysstærk skærm.

Skærm i særklasse

Det er heller ikke helt uden grund, at skærmen virker så flot. Med en opløsning på 1920 x 1200 pixel og en pixeltæthed på 273 pixel pr. tomme er der lagt op til et superskarpt skærmbillede.

LG selv formår da også at udnytte skærmen til fulde. Det skin, de har lagt på tabletten, gør alt for at udnytte skærmens kvaliteter. Det er lige fra en slags ’lens flare’ til farver, der er ekstra klare. Men alt i alt giver det et godt indtryk, der underbygges, når først du begynder at bruge den lille tablet.

Kræfter nok

En flot skærm er dog ikke nok, hvis der ikke er kræfter nok til at drive den. Men det har LG sørget for. at der er. Med en Snapcore 600 Quad-Core processor på 1,7 GHz har de sikret sig, at der er hestekræfter nok til at afvikle selv de tungeste apps.

Vores benchmark viser også tydeligt, at den hører til blandt de hurtige på alle områder, med flotte cpu-scores og ditto for grafikken. Blandt andet målte vi. at den kunne levere ikke mindre end 12,23 fps i 3D, og det var vi meget tilfredse med.

Det var da også en fornøjelse at se film og spille spil på G Pad 8.3. Film stod klare og flotte, og spil blev afviklet flydende – ingen hakker og lynhurtig load-tider.

Gode ekstrafunktioner

LG har dog ikke kun strikket en hurtig tablet sammen. De har også udstyret den med en række ekstrafunktioner, der øger funktionaliteten og brugsværdien markant. De har blandt andet indført ”KnockON”-funktionen. Med den kan du tænde og slukke for skærmen ved at dobbelt-tappe på skærmen. Det er dejligt ikke at skulle finde den lille knap på siden, der tænder og slukker for skærmen.

Der medfølger også et lille program, QuickMemo, der gør, at du altid kan markere et område på skærmen, tilføre kommentarer og klippe det ud, så du kan dele det via sociale medier, mail, sms eller andre tjenester.

Der er også specielle programmer med, der gør at du let kan multitaske mellem forskellige programmer, og igen gør det, at du får mere glæde af din tablet.

Endelig er vi nødt til at kommentere på batteriet. For tilsyneladende har LG udviklet en tablet, der kun meget sjældent skal en tur i opladeren. For os gik der flere dage mellem det var nødvendigt med en opladning, og det var ikke just noget, vi var vant til fra andre tablets.

Opsamling

Er vi begejstrede? Ja – det skinner igennem, ikke? Med en pris på omkring 2.000 kroner, lynhurtig hardware og en skærm der er helt i top, er det svært for os ikke at være begejstrede.

Vi har endda været ved at se, hvad der kunne gøre LG G Pad 8.3 til en bedre tablet. Det skulle da lige være et par bedre højttalere, men man køber jo ikke en tablet for højttalernes skyld.

iPad mini har her en seriøs konkurrent. En tablet der på mange måder er den lille æble-tablet overlegen.

 Produktinformation

Navn: LG G Pad 8.3
Skærmstørrelse: 8,3”
Skærmopløsning: 1920 x 1200 pixels
Skærmtype: IPS
Processor: QualComm Snapdragon 600, 1,7 GHz Quad-Core
Lager: 16GB indbygget
Netværk: 802.11 a/b/g/n
Bluetooth: 3.0
Webcam: 5 MP bagpå, 1,3 MP foran
Batteri: Li-polymer 4600 MAh
Dimensioner: 21,68 x 0,83 x 12,65 cm
Vægt: 338 gram
Pris: Set til kr. 1.900 kroner
Mere information hos LG 

 Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

LG G Pad 8.3 er den bedste tablet, vi længe har testet. Alt på den går op i en højere enhed, skærm, processor, ram og batterilevetid.

Når vi alligevel ikke giver den 100 procent, så er skyldes det, at højttalerne skratter lidt, og at vi savner muligheden for at tilslutte et sim-kort. Ellers er der ikke noget at udsætte – og vi fører den med det samme på vores ønskeliste til jul.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.