En pen til din iPad

Nogle gange er det bare lettere at skrive med en pen i stedet for fingeren, Jot Script løser dette lille problem

Savner du ikke ind i mellem at kunne skrive på din iPad, som du kan på et stykke papir? Det er bare ikke det samme at bruge fingeren, når der skal laves en hurtig skitse, skrives et notat eller måske laves en tegning i et af de mange tegneprogrammer, du efterhånden kan få til æble-tabletten.

Jot Script fra Adonit er lige, hvad du leder efter, den er det tætteste du i øjeblikket kan komme på en kuglepen til din iPad. Ikke noget med de der penne, der mest af alt ligner et forslidt viskelæder, og som i bedste tilfælde er halvgode.

Vi kan lige så godt med det samme fortælle, at Jot Script er et fortrinligt produkt, der gør det til en leg at bruge håndskrift eller tegne på din iPad. Om end den ikke helt er uden problemer, så er den meget tæt på, og den blev hurtigt en påskønnet gadget i vores samling.

En kuglepen til iPad

Jot Script udmærker sig på rigtig mange måder. Dels har den en form og vægt som en god kuglepen. Det vil sige at den ligger godt og behageligt i hånden, når du arbejder med den. Spidsen er tynd og fjedrende, og du glemmer hurtigt, at det ikke er en rigtig kuglepen, du arbejder med.

At den så kun fungerer til iPads – ikke til Android-tablets – og kun til iPad 3 eller bedre, er lidt skuffende. Men der er en god forklaring på det. Jot Script benytter sig af den nye Bluetooth 4.0 LE, og den er bare ikke understøttet i iPad version 2 eller lavere.

Og når den ikke fungere til Android, så er det primært fordi de programmer, den indtil videre understøtter, blandt andet Penultimate, ikke findes til Android.

En anderledes installation

Når vi installerer bluetooth enheder til vores iPad, så er det normalt et spørgsmål om at gå ind under bluetooth-menuen og der parre de to enheder. Men med Jot Scrips skal du bare sikre dig, at bluetooth er tændt, og så starte et af de programmer, der understøtter Jot Script.

Derfra kan du så vælge at koble Jot Scripts sammen med programmet, og det kræver kun et tryk på en knap. Let og elegant, og så er det ellers bare at begynde at tage noter og tegne løs.

Selvom Jot Script kræver bluetooth 4, så kan du stadig godt bruge den på de ældre iPads, det betyder bare at nogle af de funktioner der er skriveredskabet ikke fungerer. Det er for eksempel ting som trykfølsomhed, du må kigge langt efter.

Også funktioner som at papiret automatisk scroller til siden, når du er ved at nå siden på skærmen, er noget du kun finder på de nyere iPads.

Men virker det gør den altså, og det er bare så meget bedre at kunne lave håndskrift, når der skal laves en hurtig note, end skrive på tastaturet.

Opsamling

Som vores anmeldelse bærer præg af, så er vi ret begejstrede for Jot Script. Det er dejligt at finde et tilbehør til vores iPad, der virkelig tilfører værdi. At produktet så samtidig holder, hvad det lover, er kun ekstra point.

Men de kunne godt skilte lidt bedre med, at den ikke fungerer til alle iPads. Det tog os ret længe at finde ud af, hvad der var galt, og hvorfor den egentligt ikke fungerede. Der stod endda ikke noget på Adonits hjemmeside om det. Vi måtte en tur rundt om Google for at finde ud af, hvad problemet var – men derefter gav det så udmærket mening.

Prisen er også en anelse prohibitiv, men omvendt så er det et produkt, du vil kunne bruge længe. Husk bare at du ikke skal forlægge den, det er den altså for dyr til.

 Produktinformation

Produktnavn: Jot Script
Producent: Adonit
Pris: Set til 700 kroner
Læs mere hos Adonit 

 Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

Et skønt iPad-tilbehør. Selvom om Jot Script har ting, der godt kunne være bedre, så er det stadig et ret godt produkt. Det fungerer, er hurtigt at bruge og kræver ikke, at du læser kilometerlange manualer. Men få nu lige styr på dokumentationen, det er surt at skulle på nettet for at finde ud af, hvilke iPad-versioner, der understøttes.

Del artiklen på