Endelig – ny smartphone fra HTC

Efter næsten et år væk fra rampelyset er HTC nu tilbage på scenen. De har lige lanceret deres nye smartphone, HTC 10, og den får meget store ord med på vejen

htc 10

HTC lægger ikke fingre imellem når de lovpriser deres nye smartphone, HTC 10. Med udtalelser som “den sætter standarden for elegance, funktionalitet og frihed”, “det nye referencepunkt for branchen” og “kameraer og lyd i verdensklasse”, har HTC valgt at sætte alt på et bræt – det må enten bære eller briste.

Men lad os lige kigge lidt på, hvad det er HTC lover os i den nye model. De lover en meget holdbar smartphone. De har selv udsat den for mere end 10.000 faldtest, ridsetest og korrosionstest, og HTC har udsat den for temperaturer fra -20 grader celsius op til +60 grader celsius.

Kameraet skulle være et af de allerbedste nogensinde på en smartphone. Bagsidekameraet har en forbedre UltraPixel-sensor på 12 millioner pixel og et f/1.8 objektiv. Det skulle opfange op til 135% mere lys og give skarpe og detaljerede billeder selv ved svag belysning.

Der er en pro-mode på kamerat der gør at du kan optage i RAW-format, og begge kameraer på mobilen ar optisk billedestabilisator.

HTC 10 skulle være verdens første smartphone, der understøtter 4K-videooptagelser med 24-bit steroelyd. Den påstand har vi ikke haft tid til at tjekke nærmere, men vi har ingen grund til at betvivle HTC i den retning.

Udover løfterne så er der en ret spændende hardware i HTC 10. Den har blandt andet den nyeste Snapdragon 820-processor med forbedret 4G LTE-funktionalitet, 4GB RAM og 32GB lagerplads (som kan udvides op til 2TB via microSD-kort).

Skærmen er på 5,2″ og har en opløsning på 2.560 x 1.440 pixel og dækker et 30% større farveområde og reagerer 50% hurtigere på berøringer end forrige generation.

HTC 10 har også fået en ny fingeraftrykssensor der kan låse mobilen op på kun 0,2 sekunder, og som skulle kunne registrere dit fingeraftryk fra stort set alle vinkler.

Her på redaktionen glæder vi os til at teste den nye smartphone, og er glade for at HTC er kommet på banen igen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2493 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart