Et rystende Action Cam

TomToms nye Bandit actionkamera har indbygget funktioner der automatisk tagger spændende øjeblikke og hvor du kan ryste kameraet for at fremstille gode og spændende film

TomTom Bandit

Bandit har indbygget en række nye og spændende funktioner, som gør de ekstra sjovt og attraktivt for folk med hang til hæsblæsende oplevelser, at bruge et actionkamera.

Blandt andet har Bandit indbygget en medieserver, så brugerne kan redigere optagelserne uden at skulle downloade dem til pc’en først. TomTom selv påstår, at det er muligt at redigere videoer ved blot at ryste den smartphone der er koblet sammen med Bandit.

I en pressemeddelelse siger Morten Flø Nielsen, Country Manger Sales for TomTom Danmark:

”Vi ved, at den største frustration ved actionkameraer er den tid og indsats, det tager at redigere optagelserne. Med TomTom Bandit har vi skåret redigeringstiden ned fra timer til minutter, og alt det kræver, er et ryst.”

Tomtom Bandit

Det kræver naturligvis en forklaring, som lyder at Bandit har indbygget bevægelsessensorer og gps der automatisk kan finde og tagge spændende øjeblikke baseret på fart, højde, g-kraft, acceleratoin og puls. Du kan så efterfølgende selv tagge øjeblikke i videoen ved at klikke på knappen ”tag”.

For at få det hele til at spille sammen, arbejder Bandit sammen med en smartphone app der blandt andet indeholde en hurtig søgefunktion. Optagelserne kan med det samme ses på smartphonen takket være den indbyggede medieserver.

Gå over i ’edit’ mode og så kan brugeren med et enkelt ryst af smartphonen få genereret en spændende film, baseret på de tags der er. Stadig fra smartphonen kan brugeren så tilføje musik, ændre i klipningen og tilføje alt den information du har behov for, og naturligvis dele videoen med vennerne.

Bandit har et vidvinkelobjektiv, en 16 MP CCD-sensor og en kraftfuld processor. Samtidig er kameraet fuldkommen vandtæt, så der skal ikke bruges et ekstra kamerahus, selvom et særligt objektiv dog er nødvendigt, hvis kameraet skal være vandtæt ned til 50 meter.

Kameraet kommer på markedet i løbet af maj, og får en pris på 3.199 kroner.

Tekniske specifikationer:

 

  • Video at 1080p30, 1080p60, 720p60, 720p120 
  • Cinematic at 2.7k30, 4k15
  • Native time lapse at 4k30, 1080p30 (various capture intervals)
  • Native slow motion at 1080p x2, 720p x4, WVGA x6
  • Single and burst photo up to 16MP at 10/s
  • Wi-Fi, Bluetooth Smart and USB3.0 connectivity
  • Multiple accessories
  • Smartphone app available on iOS only at launch.  An Android version of the app will be available soon.
TomTom Bandit
About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?