EU ønsker at dele Google op i 2 virksomheder

EUs monopolsag mod Google har stået på i årevis - nu ønsker de at dele Google i 2 adskilte virksomheder

Sagen mellem EU og it-giganten Google har stået på i årevis. EU er bange for den position og magt, Google har, og derfor har der i mange år verseret en monopolsag mod Google.

Noget tyder dog på, at EU er ved at skrue bissen på, for ifølge Financial Times forventes det, at EU vil bede Google om at dele sig selv op i to separate virksomheder. En der skal håndtere Googles søgemaskine og en, der håndterer alle Googles kommercielle forretninger. Forslaget skulle komme til afstemning allerede næste torsdag.

Lidt historie

Sagen mod Google startede helt tilbage i 2010, hvor EU igangsatte en undersøgelse om påstået monopol, på baggrund af rygter og beskyldninger om at folkene bag Google, stille og roligt begravede deres mindre konkurrenter i deres søgeresultater.

En ting, der kan bringe ved til bålet, er Googles altdominerende rolle på markedet i Europa. Her står de for ikke mindre end 90% af alle søgninger, men de kun har 70% af dette marked i USA.

Men, Google behøver dog ikke ryste alt for meget i bukserne. EU har nemlig ikke noget mandat, der kan tvinge Google til at følge deres afgørelse, endnu altså. Hvis foreslaget går igennem, er der dog en mulighed for, at det kan køre igennem EU-maskineriet igen, og ende som en lovgivning.

Mon ikke Google vil kæmpe mod EU med næb og kløer? Hvem der vinder vil kun tiden vise, vi her på Tech-Test tør ikke engang gisne om det.

About Lars Bennetzen 3823 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.