Europas første flyvende bil letter

Det er slovakiske AeroMobil, der på kun 10 måneder har bygget en prototype, der fik luft under vingerne her i oktober

Flying Roadster

Det er ikke noget nyt, at vi drømmer om at vores bil også kan flyve. Mængden at sci-fi film, der har flyvende biler med i plottet, er stor.

Der er da også en del firmaer rundt om i verden, der har lovet os, at de nok skal levere en flyvende bil til os. Men her i Europa skulle det vise sig at være den lille slovakiske opstartsvirksomhed AeroMobil, der kom først.

Deres Flying Roadster 3.0 Prototype lettede her i oktober 2014 og beviste derved, at den flyvende bil er en realitet.

Folkene bag AeroMobil er Stefan Klein, chefdesigner, og Juraj Vaculik CEO, og de har på kun 10 måneder fremstillet den første prototype, der kun er en anelse længere end en tradition bil, og ikke bredere.

Den kører på vejen som en traditionel bil, og når du er klar til at flyve, så klapper du vingerne ned og alt du så skal bruge er små 200 meter til at lette på.

Bilen kører på almindelig benzin, og når den flyver har den en aktionsradius på ca. 750 km, og kan flyve næsten 150km/timen.

Udover et flycertifikat kræver den ikke nogen speciel træning for at betjene, så måske det er på tiden at kigge nærmere på at få taget det flycertifikat.

Herunder kan du se en video fra den første flyvning som Flying Roadster 3.0 fortog i sidste måned, og hvis du vil læse lidt mere om projektet kan du finde deres hjemmeside her.

 http://www.youtube.com/watch?v=kzYb68qXpD0#t=93 

Del artiklen på