Få Android L på din Android-enhed allerede nu

Google har annonceret Android 5.0 Lollipop, men den fås endnu kun til Nexus 5 og 7. Men derfor kan du godt få en forsmag på den nye version af operativsystemet

Android L nu klar

Android 5.0 Lollipop

Android L er nu officielt annonceret fra Google, og de har endda images klar, så du kan flashe din Nexus 5 og 7, hvis du har lyst til at opdatere din Android-enhed.

Google har dog endnu ikke frigivet kildekoden, så den tidlige Preview-version kan endnu ikke portes til andre Android-mærker end Nexus. Men du kan være sikker på, at så snart Google frigiver kildekoden, så går der ikke længe inden andre Android-mærker, specielt flagskibsmodellerne, vil få mulighed for at opdatere operativsystemet.

Indtil videre må vi dog nok forvente, at Android 5.0 Lollipop først kommer bredt ud til januar 2015.

Men hvad gør du så lige, hvis du allerede nu vil have en forsmag på Android L-versionen?

Jo ser du – hvis du har en Android 4.0+ enhed, så er det faktisk muligt at installere en del af Android L systemprogrammerne på den, og derved få en følelse for, hvordan det nye operativsystem kommer til at se og føles.

Det er XDA-udvikleren Marcomarinho, der har lavet flash-zip-arkiver, så du kan få en forsmag af Android L på din enhed ved hjæp af de få applikationer, der er portet til alle enheder.

Sådan gør du

Applikationerne er ganske basale, men de er redesignede, så de passer perfekt til det nye design, der er introduceret af Google. Du kan let flashe filerne til din enhed, men inden du kaster dig ud i projektet, så er der lige et par forholdsregler, du skal tage, før du kaster dig ud i at installere Android 5.0 apps. Du skal også være opmærksom på, at  det er på helt eget ansvar, at du installerer disse apps. Tech-Test.dk kan ikke drages til ansvar, hvis noget går galt under installationen. Så tag nu lige en backup af hele telefonen først, ok?

Tag nu en backup af enhedens ROM inden du flasher, ikke?
Sørg for at du har opladet din enhed til mindst 80 procent.
Hvis du vil installere applikationen ‘keyboard’, så skal app’en Google Keyboard afinstalleres først.

Nu kan du så hente de Android 5.0 Lollipop applikationer fra listen herunder, og så skal du følge nedenstående procedure for at installere dem:

Kopier flashfilerne til dit interne SD-kort.
Genstart din computer i ‘recovery mode’ eller ‘gendannelsestilstand’.
Vælg “Install Zip from SD Card”.
Vælg den zip-fil du kopierede tidligere.
Efter endt installation skal du genstarte din enhed. God fornøjelse.

Her kan er Android L-applikationerne

Google Now Launcher
Wallpapers
Keyboard
Play Store
Fonts
Google Play Services
Media
Boot animation

 

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.