Facebook arbejder på internet-lasere

Mark Zuckerberg har netop på Facebook løftet sløret for en ny teknologi, der skal bringe internetforbindelser ud til sparsomt befolkede områder i verden

laserkommunikation

Det er kun omkring 1/5-del af verdens befolkning, der har adgang til internettet, og det vil Facebook-stifteren nu lave om på. Om det er fordi han ser en potentiel kæmpestor kommende kundetilgang, eller om det er fordi han rent faktisk tror på, at vejen frem for verden er, at vi alle kommer med på Internettet, skal vi ikke gætte på, men spændende er det.

På Facebook har Mark Zuckerberg selv vist noget af den teknologi, som hans laboratorier arbejder på. Det er et laserkommunikationssystem, der kan sende data ned fra himlen til små samfund. Ikke alene vil det giver adgang til internettet for folk, der ikke før har haft muligheden, det vil også øge hastigheden, hvormed data sendes.

I videoen herunder forklarer en af Mark Zuckerbergs tech-guruer mere om projektet, hvorfor det er så vanskeligt at få internet ud til alle verdens afkroge og ikke mindst, hvordan han ser opgaven løst.

Mark Zuckerberg
About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?