Falck forudsiger bilnedbrud

En lille elektronisk dims fra Falck kan forudsige om din bil er ved at få problemer. Den er stadig i test, men forventes snart at komme på markedet

Falck Connect

Den danske redningsorganisation Falck arbejder på et apparat, der opdager problemer med bilen før bilisten selv.

Det betyder, at folk der vælger at installere den lille elektroniske dims, Falck Connect, vil kunne forvente at modtage opkald ala følgende:

”Hej, det er fra Falck. Vi kan se, at der er ved at opstå et problem med din bils motor. Hvis du kører af ved den næste afkørsel, kan vi komme og hjælpe dig.”

Falck Connect er ikke større end en lille smartphone, og når den overvåger bilen bliver det muligt at forebygge situationer, hvor bilister er strandet, fordi bilen ikke vil starter på grund af et dødt batteri eller motorfejl. Det vil også gøre det billigere at få repareret eller udskiftet dele.

“I mange tilfælde behøver vi slet ikke være på stedet for at se, hvad der er galt med bilen,” fortæller John Jørgensen, der er ansvarlig for den nye service hos Falck.

Det stopper dog ikke med at overvåge bilen for eventuelle fremtidige nedbrud. Hvis bilen er involveret i et trafikuheld, registrerer apparatet g-påvirkningen, så Falcks vagtcentral kan få fat i hjælp så hurtigt som muligt. Det hele sker automatisk, og Falck får automatisk besked om, hvad problemet er, og hvor bilen befinder sig.

Det er dog ikke kun ved uheld, at det er en fordel at kende bilens placering. Det kan også virke som en tyverisikring. Hvis bilen bliver stjålet, kan Falck se hvor den er henne, så politiet lettere kan finde den igen.

Falck Connect er i øjeblikket stadig i testfasen, men John Jørgensen forventer at kunne tilbyde apparatet til Falcks kunder i løbet af 2015.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.