Fans går amok over lækkede Halo 5-filmklip

Videoer der viser gameplayet i Halo 5, har på mystisk vis fundet vej frem til internettet i weekenden - fans er ikke glade for indholdet

Halo 5 videoer lækket

Hen over weekenden blev en række videoer af Microsofts kommende skydespil, Halo 5, lækket på nettet. Spillet står til en udgivelse i tredje kvartal 2015, hvorfor de lækkede videoer interessante, da de giver et tidligt indblik i, hvad udviklerne, 343 Industries, arbejder på.

Vi spekulerer i løse rygter på tech-test.dk, men historien om de lækkede videoer virker ægte, fordi højtplacerede medarbejdere hos 343 Industries har bekræftet dem via Twitter:
Bonnie Ross @PlutonForEver

Leaks are always fun. Tune into #halofest for more on halo 5. Play it at the fest, play in Dec beta and give your thoughts.
Således lyder tweeten fra Bonnie Ross, der er Coporate Vice President hos Microsoft og øverste ansvarlig for 343 Industries, mens Josh Holmes, Executive Producer på Halo 5, tweeter:
Josh Holmes @JoshingtonState

No penalty to hip fire in H5, no movement penalty when scoping/zooming, no flinch. Tune in for the beta gameplay reveal at #HaloFest Monday.
Videoerne er blevet fjernet fra nettet, men hvad står tilbage er, at 343 Industries forsøger at lave om på basale elementer i Halo 5s gameplay, og det har fået fans af serien til tasterne på NeoGaf og Reddit. Kommentarer rangerer fra civiliseret kritik til infantile bemærkninger, men de fleste kommentarer kritiserer udviklernes beslutning om, at man vil kunne tage sigte med sine våben (ADS) og spurte – to elementer som Halo-serien ikke har understøttet tidligere.

De lækkede videoer har en kuriøs timing, eftersom 343 Industries i nat afholder HaloFest, der giver et officielt glimt af Halo 5. Her kan være tale om, at udviklerne uofficielt lækker de nye tiltag for at se, hvordan fans reagerer på dem. Med nattens online arrangement har 343 Industries muligheden for at modtage feedback direkte fra fans, og der er fortsat et års tid, indtil Halo 5 står til at udkomme, hvormed udviklerne har mulighed for at ændre på gameplayet – den ansvarlige for lækagen er dog fortsat ukendt.