Fantastisk gamer laptop

Der er smæk på Asus ROG G550JK, og så ligner den en ægte ’bad ass’. Redaktionen har lige fået sin nye favorit gaming laptop

Asus Roc G550JK

Hvem siger at elegance, et ægte gamer-design og spandevis at hestekræfter ikke kan gå hånd i hånd? Tja, Asus mener det tydeligvis ikke. Deres ROG G550JK er det hele, super flot design med et udtryk der får Walter White fra Breaking Bad til at ligne en børnehavelærer og hestekræfter nok til det hele.

Allerede da vi pakkede denne 15,6” ud af kassen var vi klar over, at vi her havde fat i en laptop vi nødigt ville give fra os igen. Den er strippet for alt overflødigt gejl, den er tynd og fremstillet i flot børstet aluminium og så medfølger der en ekstern subwoofer der kan sluttes til – den vender vi tilbage til lige om lidt.

Et kig på hardwaren

Inden vi gik i gang med at teste maskinen, så kiggede vi lige lidt på den hardware den er forsynet med.

Regnekraften kommer fra en Core i7 4700HQ processor, den er forsynet med 16GB DDR3L 1600 MHz SDRAM, og så sidder der et Nvidia Geforce GTX 850M grafikkort med 4GB DDR3 VRAM.

Harddisken er stor, ja vi fristes til at sige ’stor nok’. 1TB har Asus smidt i den, og så er der et blu-ray drev, lidt et levn fra gamle tider, men så kan vi da altid se en film på den.

Asus har dog også gjort noget smart for at sikre, at maskinen ikke overdøves af blæserne – for med så mange hestekræfter og kraftfuld hardware er der en del varme der skal væk. Det klarer Asus ved at bruge dobbelte intelligente blæsere der kører på skift og når der er brug for dem. På den måde holdes støjen fra blæserne nede på et minimum.

Skærmen er en 15,6” fuld hd-skærm med en opløsning på 1.920 x 1.080, i non-glare. Det sidste sikrer at der ikke kommer (alt for mange) reflekser i skærmen når du spiller. Helt kan du ikke undgå det, men Asus har nu gjort det fint. Vi følte os ikke generede af mængden af reflekser under vores test.

Så skulle der spilles

Vi installerede et par 3D FPS-spil, nu skulle vi så se om maskinen var noget værd at spille på når det kom til stykket.

ROG startede med at overraske os positivt lige med det samme. Vi havde tilsluttet den lille medfølgende subwoofer, og må indrømme at vi først troede at det var en lille vittighed som Asus havde kørende.

Men så snart vores første spil startede op, var det tydeligt hvad den lille subwoofer gjorde for lydbilledet. Den bund der pludselig var i lyden var intet mindre end imponerende. Vi prøvede at fjerne den et par gange, og forskellen var markant. Den blev siddende i resten af testen.

Tastaturen er dejlig lavt og lyser med en svag rød baggrundsfarve. Det gør den let at se i et mørkt lokale, uden at tasterne skinner så meget at det er irriterende at se på.

Vi fyrede nu op under vores test-spil, og startede med at afvikle dem i standardtilstanden, hvilket vil sige at der ikke var skruet op for de grafiske indstillinger, og her var vores fps-helt i top i alle spillene.

Men det var ikke nok for os – den skulle svede skulle den. Så vi satte grafikken op til højeste opløsning, typisk hed den ultra high. Og vi blev ikke skuffede. Godt nok faldt vores fps fra 60 til 30-40 stykker (60 er den maksimale værdi spillene har fra fabrikkens side), men grafikken var stadig helt i top.

Opsamling

Asus tager gamerne seriøst, det er der ikke tvivl om, og med ROG G550JK, sætter de en tyk streg under, at skal du have en god gaming laptop, så bør du kigge nærmere på Asus’ modeller.

Det er ingen hemmelighed, at den lille subwoofer, virkelig begejstrede os, men det samme gjorde den samlede oplevelse af at spille på maskinen. Den er er lynhurtig, den fylder ikke så meget at den ikke kan slæbes med når du skal game hos vennerne, og så ser den ret godt ud.

Det var en fed oplevelse at spille på Asus ROG G550JK, og vi er sikre på at den kommer itl at savne os lige så meget som vi allerede savner den, når den nu skal hjem til Asus.

Produktinformation

 • Produktnavn: Asus ROG G550JK
 • Producent: Asus
 • Processor: Intel Core i7 4700HQ
 • Hukommelse: 16GB DDR3L
 • Skærm: 15,6” refleksfri
 • Opløsning: 1.920 x 1.080 full HD
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 850M med 4GB DDR3 VRAM
 • Lager: 1TB harddisk
 • Trådløst netværk: 802.11n
 • Batteri: ikke opgivet
 • Porte: 1x combo audio jack, 3x usb 3.0, 1x Rj4 lan jack, 1x HDMI, 1x mini Display Port, 1x adapter plug
 • Dimensioner: 383 x 255 x 27,7 mm
 • Vægt: 2,6 kg
 • Pris: Set til kr. 8.999,-
 • Mere information hos Asus

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Klart en af de bedste gaming-laptops vi har prøvet længe. Den er lynhurtig, den er elegant og den har en fænomenal lyd. Den så vi gerne ligge under juletræet i år.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.