FIFA 16 slår et delvist slag for kvindefodbold

EA Sports prøver kræfter af med kendte kvindelige fodboldspillere i dette års udgave af den populære fodboldserie

fifa 16

Electronic Arts og EA Sports annoncerer i en pressemeddelese, at FIFA 16for første gang i spilseriens historie vil indeholde 12 kvindelandshold, når spillet udkommer fra den 24. september.

Kvindelandshold fra Australien, Brasilien, Canada, Kina, England, Frankrig, Tyskland, Italien, Mexico, Spanien, Sverige og USA er dermed er klar til at repræsentere deres respektive forbund i enkelte game modes i FIFA 16 – heriblandt Kick Off, en online-turnering samt i online venskabskampe. Dermed lægger EA Sports ikke op til, at kvindelandsholdene er en del af hovedspillet.

“At gøre en række af verdens bedste kvindespillere og -hold til en del af vores spilserie, det er en virkelig stor begivenhed for EA SPORTS, og vi glæder os vildt til på denne måde at give vore millioner af fans en helt ny måde at spille på,” siger David Rutter, Vice President og General Manager hos EA SPORTS FIFA. “Vi vil sikre, at man får en autentisk oplevelse, når man spiller med kvindelandsholdene takket været vores innovative genskabelse af spillerne.”

Med alt fra helt nye spillerbevægelser og -ligheder til realistiske animationer og færdigheder har udviklingsholdet bag FIFA autentisk genskabt 12 af de højest rangerede landshold på kloden. Genskabelsen af de nye spillerbevægelser blev gennemført ned til mindste detalje og understøttet af en motion capture-proces hos EA Canada med fire af topspillerne fra USA’s kvindelandshold:  Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan og Megan Rapinoe. Spillernes bevægelser var med til at opbygge helt nye bevægelsesmønstre for kvindespillerne i FIFA 16 – inklusive nye gangformer, løb, spurter og horisontale bevægelser.

“Jeg forstår helt ærligt ikke videnskaben og teknologien bag – eller hvordan vi, ved at trække i motion capture-dragterne, bliver overført til spillet,” siger Abby Wambach, der har verdensrekorden for flest scorede landsholdsmål og er angriber på USA’s kvindelandshold. ”Vi er alle meget glade for at se os selv i spillet, men vi er endnu mere begejstrede over at opleve reaktionerne fra de mange fans – inklusive dem, der bakker op om lige præcis vores hold – der måske ikke ville forvente sådan noget som dette fra EA SPORTS.”

FIFA 16 vil være tilgængeligt med kvindelandshold, når spillet udkommer via Origin til pc samt til Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 og PlayStation 3.

Kommentar til artiklen?