Fin lyd, smukt design, tvivlsom pasform

Lyd og design er sat i højsædet med BeoPlay H2. B&O Play leverer atter et headset, der langt hen ad vejen er en fornøjelse at lytte til. Desværre ender det med at være smertefuldt at have headsettet på i længere tid

BeoPlay H2

Er du til musik, så kan BeoPlay H2 hurtigt begejstre, som med storebroderen, BeoPlay H6 Special Edition, som Tech-Test testede i starten af januar (http://tech-test.dk/naar-design-og-lyd-gaar-op-i-en-hoejere-enhed-2/), er der gjort meget ud af designet og ikke mindst musikkvaliteten – men det når altså ikke samme musikalske højder som H6.

Installationen er ligeledes simpel, udover at koble headsettet til din smartphone, computer, tablet eller hvilket weapon-of-choice du måtte vælge, så er der ikke noget andet du skal klare. Headsettet er klar til brug med det samme.

Forvrænger bassen

Vanen tro, så satte vi headsettet til at afspille musik i flere forskellige kategorier, BeoPlay H2 fik lov til at svede lidt over klassisk, vokal og popmusik, samt jazz, blues og hård rock.

Nu havde vi vænnet os til at BeoPlay leverer musik ”som den skal lyde”, så i modsætning til testen af H6, blev vi ikke forbløffede over, at lyden var anderledes end i vores traditionelle højttalere.

Umiddelbart fik vi samme følelse af, at musikken var renere, og uden de forvrængninger som vores, eller fortrinlige, højttalere gav anledning til. Men der var noget der irriterede vores ører.

Det viste sig, at når vi skruede relativ højt op for musikken på vores smartphone, så gik det galt for bassen. Der var en markant skurren i vores øre, driverne kunne ikke levere den rene baslyd, når vi kom op i lydstyrke.

BeoPlay H2

Det var specielt i den helt dybe ende af bassen, at der var forvrængning, og i flere af vores test-musiknumre var det så markant, at vi måtte undre os.

Mellemtonen var udmærket, men der manglede lidt fylde. Til gengæld var diskanten helt i top med en klar diskant med en fin kant der gav en god markering af de høje toner.

Så lydbilledet var fint, og klart bedre end i mange headsets, men til en pris på omkring 1.500 kroner havde vi stadig forventet mere, og lyden levede ikke helt op til vores forventninger, der var blevet fastcementeret af BeoPlay H6.

Design og ergonomien

Der er ingen tvivl om, at B&O Play levere flot design – det noterede vi os ved H6, og det gælder også ved H2. Designeren er stadig Jakob Wagner, og det er tydeligt på designet, der ligger meget tæt op ad H6. Umiddelbart var det et klassisk og elegant design, som H2 leverede til os.

Men det er tydeligt, at vi her taler om et markant billigere headset. Væk er aluminium og læder, ind er kommet plastik og stof. Det i sig selv er ikke nødvendigvis et problem, men det samlede indtryk af designet er ikke så imponerende, som vi havde forventet.

Den virkelige akilleshæl er dog ergonomien, som vi fristes til at sige ’blev væk’. Når du tager H2 på, vil du hurtigt lægge mærke til, at det presser meget hårdt på dine ører. Faktisk så hårdt at det ret hurtigt blev ubehageligt for os at have det på.

Vi kunne ikke holde ud at have det på til en hel cd – måtte holde pauser. Hovedpinen kom galoperende på grund af det høje tryk, og det irriterede os. Omvendt så oplevede vi ikke, at vi begyndte at svede med dette ”over ear” headset – så længe kunne vi ikke hold til at have det på.

Normalt går vi ikke med briller, men vi måtte lige prøve at tage vores læsebriller på, og den kombination kunne slet ikke lade sig gøre. Vi måtte opgive at have briller på sammen med BeoPlay H2.

For at gøre headsettet størst mulig retfærdighed, så blev det prøvet at flere forskellige frivillige personer, og alle som en var af den opfattelse, at det klemte alt for hårdt på hovedet.

BeoPlay H2

Opsamling

Som tilfældet var med BeoPlay H6, så er ledningen utrolig kort. Så længe du bruger det sammen med din smartphone, er det næppe noget du vil lægge mærke til, men hvis du ønsker at slutte det til din computer, bliver kabellængden en udfordring.

Samtidig så var der en detalje, der undrede os ret meget. På kablet er der en knap, der kan justere lyden op og ned eller pause musikken. Vi kunne godt få pause-funktionen til at virke, men lige meget hvad vi gjorde, så kunne vi ikke skrue op eller ned for lyden her. Der måtte vi ty til at bruge volumen på vores smartphone.

Vi ville rigtig gerne have været lige så begejstrede for BeoPlay H2 som vi var for BeoPlay H6, men det var vi så ikke. Headsettet har en fin lyd, der dog ikke er så god som en headset til omkring 1.500 kroner burde levere.

Det virkelige problem er dog ergonomien – med mindre dit hoved er ret småt, så er det ikke udpræget behageligt at gå med dette headset, og hvis du bruger briller så grænser det til umuligt, og det koster altså point.

Produktinformation

  • Navn: BeoPlay H2
  • Producent B&O Play
  • Driver: 40 mm
  • Type: Over Ear
  • Dimensioner: 210 x 180 x 35 mm
  • Vægt: 155 gram
  • Pris: Set til kr. 1.499 kroner
  • Mere information hos B&O Play

Bedømmelse

Samlet vurdering 55%

Naturligvis kan vi ikke forvente professionel lyd til 1.500 kroner, men vi forventede stadig mere, end vi fik – bassen har problemer. Samtidig er komforten for ringe, det er ikke acceptabelt, at presset på hovedet er så stort, at man får hovedpine af at have det på.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?