Find dine tabte genstande med virtual reality

Pixie er et system bestående af intelligente mærker og en app til din smartphone, så du altid kan finde dine bilnøgler, oplader, kamera og så videre

pixie

Endelig er der kommet en gadget der virkelig kan gøre vores hverdag lettere. Undertegnede hører til typen der ofte render rundt og leder efter bilnøgler, pengepung, mobiltelefon, fjernbetjening og så videre, ikke altid med held.

Men nu er der hjælpe at hente. Pixie er et genialt system der hjælper dig med at finde dine ting igen – det er der andre systemer der også kan, men Pixie har et par funktioner som de andre ikke kan bryste sig af.

Systemet fungerer ved, at du fæster en såkaldt Pixie Point, en dråbeformet sensor, til de ting du gerne vil kunne finde igen. Sensorerne snakker så med din smartphone via Bluetooth og med hinanden via et sikret privat netværk.

Når du mister, eller bare genre vil finde en ting der er mærket med Pixie, så bruger du bare Pixie-app’en og holder din smartphone op. Den viser så hvor alle dine mærkede ting er, og med en rækkevidde på omkring 50 meter, kan du finde de fleste ting så længe du ikke har glemt dem udenfor hjemmet.

Pixie sensor
Pixie

Men selv der kan Pixie faktisk hjælpe dig. Den husker hvor du var da du sidst havde en Pixie-mærket ting i hånden. Så har du glemt den hos en kammerat, så ved Pixie-app’en det, og når du kommer hjem til kammeraten, så kan din smartphone igen finde den mistede genstand for dig.

Pixie

Men en af de mest spændende funktioner som Pixie har, er at den kan lære, hvilke objekter der hører sammen. Så hvis du altid skal have bestemte ting med dig i tasken når du kører på arbejde, så holder du bare mobilen op mod tasken, og så fortæller den dig om du har de ting du plejer at have, og hvis ikke, så fortæller den dig, hvor du har lagt den eller de manglende ting.

Det er virkelig en gadget som vi har ventet på, og som vi her på redaktionen glæder os rigtig meget til at implementere – vi glemmer nemlig altid et eller andet.

For resten – her er det surt at være iPhone bruger, for folkene bag Pixie oplyser at et ikke er alle funktioner der er tilgængelig på iPhone app’en endnu – indtil videre er de kun at finde i Android-app’en.

Du kan læse mere om Pixie her.

About Lars Bennetzen 3892 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?