Fingeraftryk kan kopieres uden fysisk kontakt

Hacker viser at det er muligt at genskabe fingeraftryk uden at være i fysisk kontakt med personen eller ting denne har rørt ved

fingeraftryk

Vores fingeraftryk er vores eget, ikke? Det er unikt, og med mindre du får taget fingeraftrykket på politistationen, eller der er nogen der ‘løfter’ det fra ting du har rørt ved, så er der ingen chance for at det kan kopieres eller misbruges, vel?

Vi er nok mange der har troet det længe, men en tysk hacker ved navn Jan Krissier – der kalder sig Starbug til glæde for alle os fans af Battlestar Galactica – har netop demonstreret at alt det kræve er et eller flere fotografier af en finger/hånd for at kopiere/genskabe et fingeraftryk.

Starbug har lige genskabt fingeraftrykket af den tyske forsvarsminister, Ursula von der Leyen, uden nogensine at have været i nærheden af hende. Han fik det ved at scanne et offentligt tilgængeligt billede af hendes tommelfinger.

På konferencen Chaos Computer Club i Hamburg, har han lige demonstreret, hvordan han kan genskabe fingeraftryk fra personer han aldrig har været i nærheden af.

Starbug bruger et værktøj kaldet for Verifinger, og for at gøre fingeraftrykket så præcist som muligt så brugte han flere forskellige billeder af forsvarsministerens fingre, og Verifinger kan købes for så lidt som 20 Euro.

Så nu hvor fingeraftryk er ved at blive en de facto standard for sikkerhed verden over, er det måske nødvendigt at gentænke vores tiltro til at fingeraftryk er vores egne og at de ikke kan misbruges.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.