Fitness-trackeren Basis Peak fra Intel på markedet i november

Super avanceret wearable der automatisk holder øje med hjerterytme, søvnkvalitet, hudtemperatur og meget mere

Virksomheden Basis, der er ejet af Intel og en af de førende indenfor wearables-produkter til fitness-, søvn- og wellness-applikationer, har i dag offentliggjort den næste produktion af Basis Peak fitness- og søvntracker. Med et elegant touchscreen-design og en forbedret sensorteknologi tilbyder Peak en 24/7 hjerterytmemonitorering, som du også kan bruge under din træning uden brystsele. Med annonceringen af Peak fortsætter Basis deres kombination af automatisk aktivitetssporing, avanceret søvnanalyse og sunde vaner, det hele designet til at muliggøre seriøs adfærdsændring. Peak leverer dermed en mere omfattende beskrivelse af brugerens fitness og søvn end noget andet produkt på markedet. 

Peak er bygget op omkring Basis-teknologien og kan derved tilbyde en bedre ydeevne, en øget funktionalitet, samt et forbedret, fysisk design. Samtidig har Basis, i udviklingen af Peak, rekonstrueret hjerterytmemotoren med et mere kraftfuldt sensordesign for at forbedre både nøjagtigheden og pålideligheden og Peak kan desuden monitorere bevægelse, svedproduktion og hudtemperatur. Denne multifunktionalitet, kombineret med Basis’ BodyIQ-teknologi, gør det muligt for Peak automatisk at opfange blandt andet gang, løb, cykling, søvnfaser og søvnkvalitet. 

Selvom de forskellige sensorer arbejder 24/7 kan Peak holde batteriet kørende i op til 4 dage – en udfordring, som mange andre wearables på markedet kæmper med. Peak kan også prale af at være vandafvisende op til 50 meter, hvilket er nok til at kunne svømme med den. Samtidig er den i stand til at vise smartwatch-notifikationer som for eksempel opkald og sms’er fra en iOS- eller Androidtelefon – en feature, som vil blive introduceret senere. Peak er i butikkerne fra november.

  

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.