Flot men sløv smartphone fra LG

LG G3s er en rigtig flot 5" smartphone, men desværre er den lidt for sløv, når du arbejder på den

LG kan det der med at designe flotte smartphones. Vi har set det med deres tablets og smartphones gennem længere tid, og juniorudgaven af flagskibet G3, nemlig G3s, er heller ingen undtagelse. Designet er i top, ja faktisk så minder den mest af alt om en G3, der bare er krympet et par numre.

Normalt så ville vi kalde den for en tynd smartphone. Men med de mange ultratynde smartphones, der er dukket op, så kan lige over 10 mm ikke rigtigt betegnes som en tynd smartphone. Ikke at den på nogen måde er tyk, vi vil nærmere betegne den som en smartphone med standard tykkelse.

Som sagt ovenfor, så er den en krympet udgave af G3, hvilket også betyder, at den er designet, så de tre eneste fysiske knapper telefonen har, er at finde lige under kameraet på bagsiden.

Det er så her du tænder og slukke for skærmen, samt skruer op og ned for lyden. Det kræver en hel del tilvænning at skulle skrue op og ned på bagsiden af din telefon, men du kan godt vænne dig til det.

Knappen i midten, der tænder og slukker for skærmen, er sværere at ramme, og for en person med store fingre er det ret besværligt, og man fristes til at lade neglene gro for bedre at kunne betjene knappen.

Mange arvestykker fra storebror

LG G3s har arvet rigtig mange ting fra sin storebror. En af tingene er den såkaldte banke-funktion, eller knockcode, hvor du kan låse mobilen op ved at banke med din finger i et bestemt mønster på skærmen

En langt bedre løsning rent sikkerhedsmæssigt end låsemønstret, men lad være med at tro, at du slipper for at gøre skærmen ren – den bliver stadig fedtet af dine fingre.

LG har også ført minimalismen videre i G3s. Til vores store glæde kunne vi konstatere, at der ikke er det hav af apps, som vi normalt bruger lang tid på at identificere og afinstallere. Der er kun en lille mængde, og kun dem som du rent faktisk kan bruge til noget. Her skal LG altså have store ros.

Men det er dog ikke det eneste, LG G3s har arvet. Der er laserfokus på kameraet, så der er lynhurtig fokusering, når du skal tage billeder. Du tager billeder når du peger på motivet på skærmen, og du kan tage selfier ved at knytte hånden foran skærmen.

LG har også taget deres Smart Keyboard med over, som lærer hvordan du skriver og lige så langsomt reducerer mængden af slåfejl.

Endelig er der medtaget en QuickMemo+ funktion, som gør det let at tage skærmbilleder, oprette noter eller bare være kreativ.

Ydelsen halter noget

Desværre er alt ikke godt med G3s. Smartphonen bliver en rimelig billig mobil, og det betyder, at LG har skullet finde nogle steder at spare penge, og det har de måtte gøre blandt andet på processoren.

Den yder ikke specielt godt. I vores Vellamo-benchmark placerer mobilen sig i alle test i den absolut dårlige ende af skalaen. Det samme gælder vores AnTuTu-test, hvor vi kun får 18.298.

AndeBench Pro giver heller ikke for gode resultater, og det er tydeligt, at du ikke skal forvente at spille på den. Spillene hakker markant, og vi kunne kun få lige over 5 fps i vores AndeBench Pro-test.

Disse benchmarksmålinger passer fint med vores oplevelse af mobilen under brug. Den fin at bruge, men vi fik hele tiden følelsen af en træg skærm, og det var næsten som om der var modstand på glasset, når vores finger strøg hen over skærmen.

Opsamling

På et område imponerede LG G3s os dog, og det var på størrelsen. Vi måtte læse specifikationerne to gange, for vi var sikre på at skærmen var mindre en de 5” den rent faktisk målte. Her har LG virkelig gjort det godt.

Set til prisen er det en fin smartphone, for under 2.500 kroner får du masser af smartphone til pengene, men køb den ikke for at den skal være en højtydende smartphone. At bladre gennem fotoalbums kan hurtigt gå hen og blive træls, og mange spil hakker alt for meget på den til at det er sjovt.

Det er en elegant og flot smartphone, men vi mangler lige det ”umph” der gør, at den er sjov at bruge i hverdagen.Produktinformation

Navn: LG G3s
Skærmstørrelse: 5”
Skærmopløsning: 1.280 x 720 pixels
Skærmtype: IPS
Processor: 1,2 GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 400
Lager: 8GB indbygget
Netværk: 802.11 a/b/g/n
Bluetooth: 4.0 LE
NFC: Ja
Webcam: 8 MP bagpå, 1,3 MP foran
Batteri: 2.540 mAh,
Pris: Set til kr. 2.390 kroner

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

En fin telefon til prisen. Men ydelsen halter mere bagud end prisen berettiger. Den er dog udstyret med en række spændende funktioner, som du ellers kun finder i meget dyrere smartphones, hvilket trækker scoren op.

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.