Første Java 0-day angreb i to år, er rettet mod Nato og USA’s forsvarsorganisation

Forskere hos Trend Micro har identificeret et nyt angreb, der er fokuseret mod såkaldte højt profilerede , følsomme mål

trend micro

I øjeblikket bliver der afviklet en såkaldt ’kampagne’, et større angreb mod forskellige mål i hele verden. Denne kampagne har fået navnet Pawn Storm, og er rettet mod højt profilerede, følsomme mål.

Trend Micro Smart Protection Network har i denne kampagne identificeret email-beskeder, der er målrettet mod Nato-medlemmer såvel som folk i USA’s forsvarsorganisation.

På deres blog skriver Trend Micro, at dette nyeste angreb også er bemærkelsesværdigt, fordi det bliver udført ved at bruge en ny upatchet sårbarhed i Oracles Java. Det skulle så gøre angrebet til den første 0-day sårbarhed mod Java siden 2013.

Hvad kan virksomheder såvel som private så gøre? Jo – indtil der kommer en patch (som Oracle sikkert arbejder som gale på at få ud), så anbefaler Trend Micro at man slår Java fra.

About Lars Bennetzen 3892 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?