Første smartphone med Microsoftnavn nu klar

Nu er det endeligt; Nokia er ude og Microsoft er inde

Microsoft Lumia 535

En smartphone tidligere kendt som Nokia Lumia – føler vi os næsten fristet til at sige.

Microsoft sender nu de to første Lumia modeller på gaden, hvor Nokia-brandet er fjernet og Microsoft indsat i stedet. Det handler om Microsoft Lumia 535 og Microsoft Lumia 535 Dual SIM. De er begge ustyret med Windows Phone 8.1, og kommer antageligvis begge til at koste omkring 1.000 kroner.

De to smartphones har begge et frontkamera (vidvinkel) på fem megapixel og en skærm på fem tommer. Da det er Microsoft-mobiler, så har de naturligvis Skype-integration, så du kan skifte mellem stemmeopkald og videoopkald, når du har behov for det.

Der er naturligvis præinstalleret Office på mobilerne, så du let kan læse, redigere og dele Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter, samt naturligvis OneNote-filer.

Skærmen er af qHD-typen, så billeder og videoer står meget skarpt, og samtidig sikrer det en flot betragtningsvinkel.

Lumia 535 og Lumia 535 Dual SIM bliver tilgængelige på udvalgte markeder i november i farverne grøn, orange, hvid, mørkegrå, cyan og sort. Prisen for Lumia 535 og Lumia 535 Dual SIM vil variere efter marked og operatør, men forventes at ligge på omkring 110 euro før skatter og afgifter.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.