
Men lad os lige starte i den blide ende af spektret – for en af de mere spøjse ting er, at Apple i iOS 9 har indført to nye ’smarte mapper’. Den ene opsamler automatisk alle billeder, der er taget med det kamera, der er på forsiden, og som normalt bruges til at tage selfier med. Den anden opsamler alle billeder, der tages af skærmen.
Den version, der er indtil videre er frigivet af iOS 9, er en beta 3-version, og i den finder vi blandt andet:
- En indstilling der forbedrer kvaliteten af streaming over mobilnetværk
- Visning af Siri søgeresultater ved at swipe ned
- Visning af flere apps pr. mappe på en iPad
- Tilkomsten af app’en News (mon ikke den kommer til at hedde ’Nyheder’ på dansk?). Når den app startes, kan du vælge mellem en række indholdskilder, og så vil nyheder fra disse kilder blive vist på skærmen ’News’
Disse nye funktioner, som mange vil genkende som velkendte i Android-verdenen, er dog langt fra det mest spændende. Apple har nemlig indført en nye autentifikationsmetode, som er en klar forbedring i forhold til den eksisterende 2-faktor autentifikation (der var alt andet end elegant …)
Med den nye metode vil det ikke længere være nok at have et Apple ID for at logge ind på en Apple-tjeneste fra en ny enhed eller browser. Brugere skal nu bekræfte deres identitet med et kodeord og en seks-cifret autentifikationskode.
Men, alle dem der allerede har en Apple-enhed, der er blevet godkendt og kører den nyeste version af Apples OS, vil en kode blive vist på skærmen. Hvis brugeren ikke lige har en Apple-enhed i nærheden, kan han modtage koden via en sms eller et telefonopkald.
Se det smarte er så, at når først en enhed er blevet godkendt, så skal autentifikationskoden ikke bruges igen, med mindre data blive slettet, kodeordet ændres, eller enheden bliver fjernet fra brugerens liste over godkendte enheder. Det samme gælder en browser, der kun skal godkendes en enkelt gang.
Autentifikationssystemet er indbygget i de nye OS’er, iOS 9 og El Capitan, og hermed forsvinder den 14-cifferkode, der var krævet i tidligere versioner, og som der bare ikke var nogen, der kunne huske.
Sker der så mere i de nye OS’er, ja det er da helt sikkert. Men det er vigtigt at tænke på, at det kun er beta-versioner, der indtil videre er sendt på gaden, og de giver traditionelt set kun et fingerpeg om, hvad der kommer.