Forudsigelse: Forbrugerne vil kræve 24/7 adgang til deres data i 2015

Dataeksplosion, skytjenester som aldrig før og Internet of Things. 2015 bliver et år med mange nye udfordinger forudser Veeam Software

Veeam forudsigelser

Vi bliver stadig mere afhængige af data og af altid at være online. Linus Svensson fra Veeam Software har kigget i krystalkuglen og har givet Tech-Test deres bud på, hvad vores stadig større brug af onlinetjenester og -data kommer til at betyde for it-udviklingen i 2015:

  1. Always-On Business bliver normen på tværs af kloden: I 2015 vil efterspørgslen for aktualitet accelerere – brugere vil fortsat efterspørge fri adgang til applikationer og data 24/7, uanset hvor de er. I 2013 var mobil app-markedet 27 mia. dollars værd, og det forventer vi vil stige til over 76 mia. dollars i 2017. Status quo-tankegangen er nødt til at ændre sig, før Always-On Business kan tage fart. Virksomheder, der tager dette til sig, vil udvikle sig, men jeg forudser, at nogle organisationer ikke vil anerkende denne tendens, og vi kommer til at se en række højtprofilerede katastrofer på tilgængelighedsområdet inden for de næste 12 måneder.
  2. Dataeksplosion fortsætter: Mængden af data vil fortsætte med at stige de næste få år (nogle kommentatorer forudser, at den vil vokse til 400 zettabytes i 2018). Denne dataeksplosion hænger sammen med the Internet of Things. Analytikere forudser, at der i 2020 vil være 26 mia. tilsluttede enheder, der genererer og bruger data. Organisationer vil foretage nye investeringer og udnytte eksisterende, moderne datacentre i forsøget på at styre deres eksploderende mængde af data i løbet af 2015, og jeg ser denne tendens tage fart. At have en strategi for dataklassificering vil være afgørende i de næste 12 til 24 måneder.
  3. Cloud, cloud, cloud: Skyen er ikke ny. Man har talt om ’cloud’ i hvad der føles som en evighed, men i de sidste to år har vi set, hvordan flere og flere tager den til sig. Vi har set virksomheder, som er begyndt at tage skyen til sig for at øge deres virksomheds fleksibilitet og samtidig reducere deres omkostninger og kompleksitet. Introduktionen af Cloud-platforme, som Microsoft Azure og VMware vCloud Air, viser hvor langt, vi er kommet med Cloud-service. Eksperter forudser en voldsom vækst næste år i lokale tjenester, der vil samarbejde med services i skyen. 2015 bliver året, hvor Cloud fortsætter med at vokse og hvor alle services i skyen begynder at flyde sammen.
  4. Endpoint beskyttelse og ledelse under lup: I de seneste år har der været foretaget store investeringer i datacenterinfrastruktur, virtualiseringsteknologi og løsninger for bedre tilgængelighed. Mange virksomheder mener, at det moderne datacenter bør være virtualiseret. Mens endpoint-beskyttelse vokser i et støt tempo – CAGR på fem procent gennem 2018 – så er der ikke nær så meget opmærksomhed omkring at sikre grundstenene i virksomhederne; nemlig hardwareenheder, der er i hænderne på brugerne. Jeg forudser, at dette vil ændre sig næste år. It vil indse, at efter flere år med investeringer i at beskytte datacenter, så skal fokus nu flyttes over på endpoint-beskyttelse.
  5. Internet of Things’ bliver en realitet… og it bliver nødt til at reagere på det: IDC forudser, at det verdensomspændende marked for Internet of Things (IoT) vil vokse fra 1,9 trillioner dollars i 2013 til 7,1 trillioner dollar i 2020. Mere end to tredjedele af forbrugerne planlægger at købe tilsluttet teknologi til deres hjem i 2019, og næsten halvdelen planlægger at købe bærbar teknologi. Det vil medføre uoverskuelige udfordringer for it-afdelinger i de næste 12-24 måneder. Driftsikkerhed og tilgængelighed vil være altafgørende. Brugerne vil forvente always-on service, og it vil være i søgelyset for at levere. Hvis dette ikke lykkes vil det koste virksomhederne dyrt. 2015 bliver året, hvor vi vil se, it træde i karakter og garantere tilgængelighed, eller det bliver året, hvor vi vil se virksomheder falde. Det vil tiden vise.
About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.