Gamermus med ergonomien i højsædet

Logitechs nye mus, Hyperion Fury, er en gamermus med specifikationerne i orden. Den reagerer lynhurtigt og er en fryd at arbejde med

At finde en god gamermus er næsten som at vinde i lotteriet, for der er mange parametre, der skal gå op i en højere enhed, før det virker. Dels skal den ligge godt i hånden på brugeren, og den skal helst passe til mange forskellige størrelser af hænder. Dels så skal den være let at ændre indstillinger på, følsomheden skal kunne justeres let og så skal der være en tilpas mængde af lettilgængelige knapper.

Med Hyperion Fury rammer Logitech næsten plet på alle områder, og det i sig selv er en sjælden ting i vores verden. Hyperion Fury udmærker sig især ved at være utrolig behagelig at arbejde (læs: spille) med. Den ligger godt i hånden takket være den aflange form, som Logitech har været så betænkelige at give musen.

Fra den position er det let at nå samtlige knapper på musen, samtidig med at du bruger den.

Vi blev specielt begejstrede over de to knapper, der ændrer følsomheden. Musen kan indstilles til fire forskellige følsomheder fra 240 – 4.000 dpi, og det er utrolig let at komme til de to knapper, der skifter mellem følsomheden. Alt, du behøver gøre, er at vippe pegefingeren ud på knappen, og du har skiftet følsomhed.

Samtidig er der en knap ved tommelfingeren, der med det samme skifter følsomheden ned til laveste (så længe den er trykket ind), og når du slipper den er du tilbage i den høje følsomhed igen. Genialt i spil, hvor du det ene øjeblik skal være snigskytte og bruge de små fine bevægelser, og det næste har brug for at spurte væk fra dine modstandere. Det fungerer bare.

Lidt godt og lidt skidt

Hvis du vælger at installere den software, som Logitech har udviklet til musen, får du et lidt flere muligheder, end bare bruge musen som den er.

Primært så får du mulighed for at programmere de otte knapper, der er på musen, og i visse spil er det en stor fordel, at du kan flytte operationer fra tastaturet og ned i musen. Det er naturligvis ikke noget nyt, men noget som bør være at finde i en gamingmus.

Helt uden klagepunkter er Hyperion Fury dog ikke. Dels er det en meget let mus. Personligt kan vi bedst lide, hvis en gamingmus har en lille smule vægt. Det gør ofte at den arbejder bedre på forskellige underlag.

Dels har den en alt for stiv ledning. Det er sund fornuft at en gamingmus skal være med ’hale’. Men det er lige så vigtigt, at det er en meget fleksibel en af slagsen. I tilfældet Hyperion Fury er det ikke tilfældet.

Logitech har godt nok forsøgt at lave en blød hale i et gummimateriale, men den er stadig alt for stiv. Specielt når musens ringe vægt tages med. Her ville vi virkelig godt have set en blød stofledning.

Tekniske detaljer

Logitech har på hardwaresiden gjort meget for at sikre en suveræn oplevelse med Hyperion Fury. De har således udstyret den med en optisk sensor med deres nye Delta Zero-teknologi, samt Fusion Engine-hybridsensor der sikrer registreringshastigheder på mere end 500 IPS (12 m/s).

Musen er også udstyret med en ARM-processor, der hjælper førnævnte Fusion Engine med at kunne opnå de registreringshastigheder. Det er også ARM-processoren der giver mulighed for at optage, gemme og afspille makroer.

Opsamling

Hardwaren er på plads og det samme er designet. Logitech har med Hyperion Fury fremstillet en velfungerende gamingmus, der langt hen ad vejen leverer varen. Når vi bruger den i spil, reagerer den både hurtigt og præcist, og vi påskynder virkelig, at det er muligt hurtigt at skifte dpi.

Samtidig bliver vi lidt ærgerlige over den ringe vægt og den stive ledning musen er forsynet med. Selvom det er en kvalitetsmus, så får disse to ting den til at virke lidt billig, og det er ikke optimalt at musen mangler lidt gods, når vi spiller med den. Den stive ledning er bare irriterende, og den gør, at musen kan blive upræcis at arbejde med.

Roser skal der så falde for det gode design. Musen ligger virkelig godt i hånden – her har Logitech gjort det rigtig godt.

 Produktinformation

Navn: Hyperion Fury G402
Producent: Logitech
Processor: 32-bit ARM-processor
Opløsning 240-4.000 dpi
Maksimal acceleration: 16G
Maksimal hastighed: 12 m/s
Dynamisk friktionskoefficient: 0,09 my
Vægt: 144 gram
Dimensioner: 136 x 72 x 41 mm
Pris: Set til 480 kroner
Mere information hos Logitech

 Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

En god mus der ligger noget over middel. Logitech har gjort meget ved hardwaresiden, vi mangler dog lidt masse og en blød ledning. De mangler sammenholdt med prisen gør at vi ender på de 65 procent.

Del artiklen på