
Vi så den første gang under IFA-messen i september – Acer Aspire V17 Black Edition. Acers nyeste gamingcomputer. Navnet passer rigtig godt til denne laptop, for alt er holdt i sort, mørkegråt og en anelse sølv.
Det samlede resultat er en laptop, der udstråler råstyrke og no-nonsens. Den er ikke overplastret med udsmykning, maskinen er lavet til gameren, og her handler det om at den skal være effektiv, og ikke nødvendigvis prangende.
Det effektive design skinner også igennem i materialevalget, både på yder- og indersiden af laptoppen. Toppen af låget er lavet i et flot riflet materiale, mens såvel bund som indersiden af laptoppen er lavet af et gummimateriale, der både er skridsikkert og meget behageligt at håndtere.
Det sidste er vigtigt, når du som gamer vil sidde i flere timer med hænderne liggende på laptoppen. Samtidig er det et materiale, der ikke kommer til at se fedtet ud med det samme, og det sætter vi stor pris på.
Rigeligt med hestekræfter
Acer har ikke sparet på hardwaren i denne flotte gamercomputer. Den er udstyret med en Core i7-4710HQ processor med en hastighed på 2.5GHz, 16GB hukommelse, 1TB harddisk og en opstartsdisk der er et 256GB SSD.
Den 17,3” store TFT-skærm har en opløsning på 1.920 x 1080 i full HD, og drives af et GeForce GTX 860M grafikkort.
En fin hardwarekonfigurering er dog ikke så meget værd, hvis ikke den også fungerer sammen, så vi gik i gang med at se, hvad vi faktisk kunne få dyret til at præstere.
Derfor installerede vi et par af vores favoritspil og gik i gang med at teste (ja, det kalder vi det faktisk).
Vi startede med at afvikle vores spil i standardindstillingerne, og her røg vores fps helt i top på alle vores spil. Der var absolut intet lag, og billedkvaliteten var meget høj. Der var ingen mistegninger eller forstyrrende streger, heller ikke når tingene gik meget hurtigt.
Derefter satte vi så indstillingerne i spillene op til højest mulige, og fyrede igen op under vores spil.
Nu gik det ikke helt så godt med fps’en. Den droppede ned omkring 30 fps i gennemsnit, men Aspire formåede alligevel at hive point hjem her. For selvom vi var relativt langt nede i fps, sammenlignet med de foregående test, så var det ikke lige til at se på måden Aspire V17 håndterede skærmbillederne på.
Vi havde kun en lille følelse af træghed, når der skete meget. Men på intet tidspunkt frøs grafikken, og der var ikke hakker, når vi spillede.
Rent visuelt er det en ren fornøjelse at spille på V17. I ultimativ opløsning giver de fleste nye spil nærmest filmkvalitet, og den gengav Acers nye laptop til topkarakter.
Alt det du ikke ser
Men der er flere steder, hvor Acer har tilført teknologier, der gør det til en meget spændende laptop. Blandt andet har de lagt to antenner ned i V17 for at sikre den bedste båndbredde, når den arbejder på det trådløse netværk, og dermed fjerner en kilde til lag.
Men vores personlige favorit er deres håndtering af kølingen. I en gaming laptop er det altid en grund til bekymring, når det kommer til at fjerne overskudsvarmen. Men her har Acer begået to små genistreger.
For det første har de fremstillet blæserne af metal og ikke plastik, og det betyder, at de ikke bare lige bliver bremset af støv.
Dernæst har de indført en teknologi, de kalder for DustDefender, der i alt sin lysende enkelthed gør det, at den automatisk vender retningen på systemets luftgennemstrømning hver 3. time, hvilket i høj grad hjælper med til at forhindre ophobning af støv.
Endelig har de forsynet V17 med CoolBoost, der er et pop-op kontrolpanel fra hvilket du manuelt kan styre luftstrømningen igennem computeren og dermed optimere kølingen.
Det betyder ikke, at V17 ikke bliver varm, men det betyder at den ikke bliver kritisk varm. Vi er meget begejstrede for den måde, Acer håndterer varmen i V17 på.
Opsamling
Acer Aspire V17 er en stor laptop. 17,3” er ikke nogen lille sag, vægten rammer 3kg, så det er ikke en laptop, du lige slæber rundt med dig til hverdag. Men det er heller ikke det segment, den er rettet mod. Den er tænkt som en desktop-erstatning, og som en computer der er let at tage med, hvis du skal bruge den i længere tid andre steder.
Derfor har vi heller ikke testet batterilevetiden. En gamingcomputer vil næppe blive kørt på batteri, specielt fordi systemet automatisk gearer ned, når strømmer forsvinder.
V17 har gennem hele vores test opført sig skønt. Det baggrundsbelyste tastatur er flot, og tasterne har en god gang og et godt anslag. Samtidig er det let fjedrende, hvilket gør det ekstra behageligt at skrive på.
Maskinen virker solid, og når du lukker skærmen op, er der ikke følelsen af at du vrider i skærmen – hvis du ikke lige skulle få fat på midten af låget.
Alt i alt en maskine der er gennemsyret af kvalitet.
Produktinformation
Produktnavn: Aspire V17 Black EditionProducent: AcerProcessor: Intel Core i7 4710HQ, 2,5GHzMax. hastighed: 3,5 GHz ved turbo speedHukommelse: 16GB DDR3L SDRAMRAM hastighed: 1600 MHzSkærm: 17,3” IPSOpløsning: 1.920 x 1080 full HDGrafikkort: NVIDIA GeForce GTX 860M med 2GB GDDR5 SDRAMLager: 1TB harddisk, 256GB SSDTrådløst netværk: 802.11nBatteri: 4450 mAhPorte: HDMI, 2x usb 3.0, LAN, 2x usb 2.0 Dimensioner: 42,3 x 29,3 x 2,54Vægt: 3 kgPris: Set til kr. 10.495,-Mere information hos Acer
Bedømmelse
Samlet vurdering 95% 
En gamingcomputer til 10.500, med kæmpe lager, en SSD til opstart og masser af hestekræfter både til skærmen og processoren, hvad er der ikke at kunne lide? Vi mangler lige det sidste spark til grafikkens fps før maskinen topper helt ud, men vi er ret begejstrede for Acer Aspire V17 Black Edition, og ville gerne indlemme den i vores gaming-pakke.