Gamingheadset holder lyden ude

Asus Strix DSP er ikke alene et godt headset til gaming, det giver også rigtig god lyd til musik, og så har det et par småtricks oppe i ærmet når det kommer til lydforbedring

Asus Strix DSP

At Asus Strix DSP er et headset rettet mod den seriøse gamer er der ingen tvivl om. Alt i designet nærmest skriger gaming. Det er stort, meget stort, selve ørebøfferne er designet kantet og med et skråt design, og kontrolenheden ligner noget du ville forvente at finde i bathulen.

Men Asus vil mere end bare gameren med dette headset, de vil også rigtig gerne have fat i de folk der hører musik om det så er på computeren eller på en smartphone. Derfor leveres der også specielle kabler med til headsettet som er beregnet til såvel nyere som ældre headsets.

Let installation på trods…

Da vi fik pakket headsettet ud var vores første tanke, at dette headset ikke ville være let at installere. En kontrolenhed, usb-kabel, ekstra kabler og så naturligvis selve headsettet. Det så voldsomt ud, og det er klart også den effekt som Asus har gået efter i designet. Så imponatorværdien er helt i top.Det viste sig dog, at det var ret enkelt at installere headsettet. Usb-kabel kobler din computer (pc eller Mac) sammen med kontrolenheden, og så tilsluttet headsettet direkte til kontrolenheden. Mikrofonen slutter du til headsettet, og så er du ellers klar til at gå i gang.

Strix DSP skal ikke indstilles, du tager det på, og en fjederbelastet bøjle sikrer at det sidder godt på dit hoved. Headsettet er et såkaldt ”over ear”, hvilket betyder at dine øre er dækket helt, hvilket tyder godt for komforten.

På den måde var vi ret hurtigt i gang med at bruge dette meget spændende headset.

Der er dog lige en ting som vi med det samme studsede lidt over. Det usb-kabel der forbinder kontrolenheden med computeren er utrolig stift. Det betyder at uanset hvad du gør, så vil det være i vejen, og det er surt. Du skal nemlig helst have kontrolenheden tæt på dine hænder, så du kan justere lyden, slå mikrofonen til eller fra, og måske endda mute lyden.

Det er bare ikke så let, når den ledning der er livsnerven mellem computer og kontroler er næsten lige så stiv som et stykke metaltråd. Det var lidt ærgerligt, men heldigvis er ledningen mellem headset og kontrolenhed noget blødere, om end vi gerne havde set at den var endnu blødere.

Imponerende lyd til både spil og musik

Vi har før sagt at gamingheadset ikke fungerer til musik. Men Asus har selv lagt op til, at dette headset skal kunne bruges til begge dele. Derfor var vi ikke blege for at sætte lidt god musik på.

Headsettet imponerede med det samme. Lyden af afrundet, og vi havde intet problem i at finde en indstilling der gav et fantastisk lydbillede (naturligvis i surround sound). Der var en god markant bas, og en diskant der var klar og uden forvrængninger. Det havde vi ikke ventet, men vi var meget positive over opdagelsen.

Dernæst så gav vi os i kast med at bruge headsettet under spil, og her viste det virkelig hvad det kunne. Der er fire forskellige indstillinger, så du kan vælge om du bruger det til bilspil, RPG/action spil, om du vil koncentrere dig om at lytte til fodtrin (hvilet er rigtig godt i mange FPS-spil, eller om du vil nedsænkes i miljøet.Alle fire indstillinger har hver deres fordel, og de er værd at eksperimentere med, og du finder hurtigt ud af, at det kan være en rigtig god ide at skifte rundt mellem dem, også under et enkelt spil. Men uanset hvilken af dem du vælger at bruge, så får du en utrolig god oplevelse i dine spil.

Selvom der ikke decideret er et noise cancellation headset, så bliver dine øre pakket så godt ind, at der ikke er mange lyde ude fra der kommer igennem.

Vi skal også lige nævne mikrofonen, som udover at den giver en fin lyd til dem du spiller med, også er forsynet med en støjreducerende funktion, så uvedkommende lyde som din mikrofon opfanger, ikke bliver sendt videre til dem der lytter til dig. Det er en smart funktion, der virker rigtig godt.

Ergonomien halter

Der hvor vi bliver nødt til at komme med et par kritikpunkter er ergonomien ved brug af headsettet. Umiddelbart føles det som en komfortabelt headset at benytte, men når du først har haft det på et stykke tid, så kan du tydeligt mærke hvor meget det egentligt presse.

Det kan i længden godt blive ubehageligt, og vi kunne godt ønske, at det ikke var udformet så det presser så meget som det faktisk gør.

Opsamling

Når alt kommer til alt, og alle stemmer er optalt, så er det et fantastisk headset, der gør hvad det lover – det leverer et rigtig god lyd under spil og ditto når du spiller musik. Asus fortjener ros for et gennemtænkt headset, men skal have lidt ris for det haltende ergonomi.

De skal så igen have ros for designet, der virkelig får headsettet til at ligne et gamerheadset – det ser råt ud, og hvilken gamer vil ikke godt imponere med udstyr?Produktinformation

Navn: Asus Strix DSP
Producent Asus
Driverdiameter: 60mm
Drivermateriale: Neodymium magnet
Impedans: 32 Ohm
Frekvens respons (headset): 20-20.000 Hz
Følsomhed (headset): 98 dB
Frekvens respons (mikrofon): 50-16.000 Hz
Følsomhed (mikrofon): -40 dB
Vægt: 300 gram
Pris: Set til kr. 1.100 kroner
Mere information hos Asus

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Et utrolig godt headset, der både kan bruges til gaming og musik. Du kan vælge mellem flere forskellige lydbilleder, og de kommer meget tydeligt igennem. Selv musik formår headsettet at afspille i meget høj kvalitet. Strix DSP får de varmeste anbefalinger fra os.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.