Gem en digital kopi af dig selv for eftertiden

Kickstarterprojektet Yourbot lader dig gemme en digital version af dig selv, som dine efterkommere kan snakke med

Det har i mange år været sådan, at for at få et glimt af fortiden har det været nødvendigt at kigge på gamle billeder, og måske – hvis vi var heldige, så lå der noget skriftligt materiale, som vi kunne læse.

Yourbot ændrer på måden vi kigger på fortiden på. Nu bliver det nemligt muligt at snakke med en digital version af de personer, der har valgt at gøre brug af Yourbot.

Du skal bare scanne dig selv i 3D med en speciel app på din smartphone, svare på spørgsmål om dig selv, dine meninger, holdninger og liv, og så pludselig har du en digital kopi af dig selv, der ligger på Yourbots servere.

Dine efterkommere kan så tage Yourbot-enheden frem, stille den på bordet og stille den spørgsmål. Svarene kommer så enten via en animeret version af det 3D-scan du startede med at lave, eller via videoklip, hvis du har optaget dine svar på video i stedet for at skrive dem ned.

Lyder det som en fremtidsvision? Det er det næsten også. 

Yourbot er i øjeblikket det, der bliver kaldt for en “working prototype”, og hele projektet er på Kickstarter.com. I skrivende stund har det opnået støtte for lige over 36.000 dollars, og de skal bruge minimum 100.000 dollars.

Hvis du vil støtte Yourbot-projektet, kan du donere op til 5.000 dollars, eller så lidt som 1 dollars, og alt efter hvor meget du sender i retning af Yourbot, opnår du forskellige belønninger. 

For 100 dollars får du (eller skulle vi sige dine efterkommere) adgang til dine data i 100 år, men hvis du springer 250 dollars, så får bliver adgange udbygget til over 200 år og du får en specieludgave af den fysiske enhed af Yourbot.

Ikke bare tilfældige spørgsmål

Folkene bag Yourbot har arbejdet sammen med forskere fra Princeton University for at skabe de spørgsmål, der skal til, for at afdække dit liv. Svarene på disse spørgsmål skulle så meget gerne give et meget bredt billede af, hvem personen er, politiske holdninger, specielle oplevelser og meget mere.

Yourbot er forsynet med stemmegenkendelsessoftware, så det ikke er nødvendigt at skrive spørgsmål, du skal bare tale helt almindeligt til den.

Naturligvis er der altid en hage ved denne slags spændende projekter. Indtil videre findes den nemlig kun med amerikansk tale. Men måske den med tiden kommer til vores breddegrader også.

Vi overvejer helt sikkert at støtte dette spændende teknologiprojekt, og indtil videre kan du læse mere om projektet her.

http://www.youtube.com/watch?v=Z-XALdU-b1ghttp://www.youtube.com/watch?v=fNaeCmAx640#t=60

About Lars Bennetzen 4194 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.