Gennemført kaos

Nintendo fans kan se frem til det mest kaotiske og storslåede Super Smash Bros. i seriens historie. Alle andre vil nok stoppe op og klø sig i nakken, mens man forsøger at forstå hypen

Super Smash Bros. for Wii U har hverken dybde eller teknisk kompliceret gameplay. Har du brugt mindre end en time på at sætte dig ind i spillets gameplay, vil du opdage, at det er simpelt og ligetil. Som altid kan du vælge i mellem et bredt udvalg af Nintendos spilfigurer fra Super Mario til Mega Man. Dermed ligger det også implicit, at det langt fra er alle, der finder Smash Bros. interessant endsige fængende.

For Nintendos kaotiske kampspil appeller til dedikeret fans, da du møder en multitude af karakterer og baner fra godt tre årtiers Nintendo-spil. Aner du ikke hvem Samus Aran eller Fox McCloud er, vil du sandsynligvis ikke få samme nostalgiske kick, når du ser dem lammetæve Pikachu.

Super Smash bros

Kaos på den fede måde

Som altid handler Smash Bros. om at undvige og parere fjendens angreb og uddele tæsk til dine modstandere, mens du samler kræfter til at sende dem flyvende, så de ryger ud af banen, og du tjener points – simpelt og traditionelt som altid. I denne udgave af Smash Bros. får du dog en større og smukkere oplevelse end tidligere – også selv om Nintendo holder fast i 2D-formlen.

Du kan vælge i mellem 49 forskellige figurer, der har optrådt på Nintendos konsoller gennem årene, hvilket betyder gæsteoptræden fra Segas Sonic the Hedgehog, der har brug for et image-boost i disse dage, og Capcoms Mega Man. Blandt de mere ”eksotiske” figurer finder du Pacman og Wii Fit Trainer.

Super Smash Bros

Uanset hvem du vælger, er kontrolfunktionerne de samme, hvilket gør det let at sætte sig ind i spillets kernefunktioner, men hver karakter har sine unikke special moves. Forskelligheden fra figur til figur gør, at du får let ved at lære spillets grundprincipper, men det tager tid at mestre spillet fuldt ud, og du skal finde de figurerer, der passer bedst til din spillestil.

Som altid er der kaos på banen, når du tørner sammen med tre andre spillere, hvilket udfordrer dit overblik. Når kasser med power-ups dukker op, er det med at være opmærksom på, hvordan de kan ændre spillet, fordi du blandt andet kan risikere at blive ramt af den velkendte sorte kæmpepatron fra Mario-universet, der rydder alt på sin vej. Eller spiller du på Mario Kart Circuit racerbanen, hvor du pludselig kan blive udsat for, at tyngdekraften ophører og alle flyver rundt. Endelig er der banernes livlige baggrund, der til tider kan gå ind og slå på dig, mens du har travlt med at kæmpe mod dine modstandere. Tungen har svært ved at holde sig lige i munden.

Nintendo har atter formået at skabe et Smash Bros., hvor nostalgiske detaljer fra deres spil er en aktiv del af gameplayet. Kaosset kører med 60 kulørte billeder per sekund, hvor eksplosioner og sjove visuelle effekter akkompagneret med et kamera, der konstant zoomer ind og ud, hvormed Nintendo atter beviser, at spil ikke behøver at være i 3D for at fænge endsige underholde.

Mere kaos

Kaosset kan opleves på flere forskellige måder – og helt op til otte spillere. Har du flere Wii U-controllere eller Wii-controllere, kan du spille sammen med op til syv venner på samme tid, hvor det er fuldkommen vanvittigt, hvad der sker på banen. Underholdende, men også lettere irriterende fordi du ikke kan følge med. Du kan også vælge Keep ’Em Off the Ship, hvor du skal slå faldskærmstropper ud af banen med hurtige luftangreb.

Super Smash Bros
Super Smash Bros

Smash Bros. byder på flere forskellige spilmuligheder, hvor du som singleplayer bliver underholdt – blandt andet fordi du kan satse mønter. Ved at vædde mønter på dit spil, kan du enten tjene virtuel valuta til at købe indhold, eller du taber hele baduljen. Aspirerende ludomaner kan her få deres spændingsfix.

Størst og flottest

Vil du finde Smash Bros. fængende og underholdende? Ja, hvis du er Nintendo-fan. Hele spillet er bygget op omkring Nintendos spil universer, og udviklerne har formået at skabe en flot og detaljeret spiloplevelse, der kører flydende og perfekt på skærmen med kulør og vigør. Men det overvældende antal af referencer gør spillet relativt uinteressant for uindviede.

Super Smash Bros

For indviede er dette års Smash Bros. seriens absolutte højdepunkt med hele 49 figurer, et væld af spilmuligheder og fantastisk flot grafik. Sidder din gamle Nintendokonsol fra tidligere årtier og samler støv, er det på tide at skifte den ud med en Wii U. Smash Bros., Bayonetta og Mario Kart 8 er blot nogle få titler, vi har set i 2014, der gør det interessant for Nintendo-fans at investere i en Wii U – spil med lang holdbarhed og fantastisk gameplay.

Produktinformation

  • Titel: Super Smash Bros. for Wii U P
  • latform: Wii U
  • Genre: Kampspil
  • Antal spillere: 1-8
  • Udvikler: Namco Bandai Games
  • Udgiver: Nintendo
  • Set til pris: Kr. 390
  • Mere information her

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

Super Smash Bros. for Wii U er et af de spil, der bør få enhver Nintendo-fan til at købe en Wii U. Kampspillet byder på rendyrket kaos og nostalgi, der går op i en større, gennemført enhed. Detaljer og spilmekanik fungerer, og selv om gameplayet er simpelt, finder du masser af variation og udfordring.