Gennemtænkt design og superlyd i gamingheadset fra Logitech

Ergonomi og lyd går op i en højere enhed i gamingheadsettet G430 fra Logitech, og så er det let at holde rent

Lyd betyder utroligt meget i moderne computerspil. Hvis ikke lydsiden er på plads, få falder rigtig mange spil totalt til jorden. Et godt gamingheadset er derfor en vigtig del af udstyret, når der skal spilles.

Logitechs nye G430 gamingheadset har formået at imponere redaktionen gennem hele testen, både med lyd og ergonomi, men også med hygiejniske egenskaber.

G430 er et over-ear headset, hvilket vil sige, at puderne på headsettet omslutter øret uden at røre det, og så er det udstyret med en mikrofon, så du kan snakke med dine med- og modspillere enten direkte i spillet eller via tjenester som Skype og lignende.

Hurtigt i gang

Det er dejlig hurtigt at komme i gang med at bruge G430. Du kan enten vælge at tilslutte det via to jack-stik, eller du kan bruge den medfølgende adapter og så tilslutte via en usb-port. Begge dele fungerer upåklageligt, og vi kunne ikke høre forskel, om vi brugte den ene eller anden tilslutning.

Det er et dejligt komfortabelt headset at have på. Selv efter lang tids brug, var der ikke følelse af at svede under headsettet, hvilket i høj grad skyldes, at det ikke hviler direkte på dit øre – der er faktisk luft mellem headset og øre.

Samtidig er selve puden beklædt med et aftageligt stofomslag, som udover at være med til at gøre det behageligt at bruge headsettet, også kan vaskes. Se – det er noget vi sætter pris på.

Logitech har også gjort meget ud af at reducere vægten, og det betyder, at du efter et stykke tid ikke rigtigt lægger mærke til, at du har headset på.

En meget vigtig ting er ledningen, for ofte oplever vi ledninger på gamingudstyr der er alt for ufleksible, men ikke her. G430 er udstyret med en fleksibel ledning, der samtidig er rigelig lang, hvilket er skønt. Ikke noget med at skulle sidde alt for tæt på computeren for at kunne bruge headsettet.

Imponerende lyd

Normalt så tester vi ikke et headset til spil med musik. Men vi kunne ikke lade være – vi måtte lige sætte lidt musik på og høre, hvordan G430 opførte sig. Her var lyden ok, men det var tydeligt, at det ikke var der, styrken var.

Så vi gik hurtigt over til at lytte til G430 mens vi spillede, og her blev vi godt nok nærmeste blæst væk.

Lydeffekterne blev levende, og vi var slet ikke i tvivl om, at de sten, der buldrede ned mod os, var tunge og store. Kuglerne føg om ørene på os, og i flere tilfælde måtte vi tage os i at dukke hovedet.

Tale og lydeffekter gav et fuldendt lydbillede, og vi nød vores spil endnu mere, end vi før har gjort. Samtidig har Logitech forsynet G430 med en lille kontrolenhed, hvorfra du kan skrue op og ned for lyden samt tænde og slukke for mikrofonen.

Talen fungere også fint, mikrofonen opfanger fint det, du siger, og den støjreducerende funktion fungerede fint.

På trods af at G430 ikke føles som om det sidder tæt til på hovedet af dig, så lukker det alligevel de fleste andre lyde ude, og det er vigtigt af to årsager. Dels skal der helst ikke forstyrrede lyde ind, når du spiller, dels ville det ødelægge det fantastisk lydbillede som G430 er med til at give.

 Produktinformation

Navn: Logitech G430Producent LogitechSurround sound: 7.1Membrandiameter: 40 mmType: Over EarFølsomhed: 90 dBImpedans: 30 OhmDimensioner: 18,9 x 8,92 x 18,4 cmVægt: 255 gramPris: Set til kr. 400 kronerMere information hos Logitech

 Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Ja vi er helt oppe at ringe. For et headset til under 500 kroner er det imponerende. Et super god lyd i spil, ergonomien på plads, og så er det muligt at rengøre det stof der sidder mod hovedet af dig. Vi kan kun anbefale Logitech G430.

About Lars Bennetzen 3896 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.